RO EN
Coșul este gol

ENVIRON: Primul proiect romano-german pentru eficienta energetica in scoli

Asociatia Environ in parteneriat cu Unabhängiges Institut für Umweltfragen - UfU- (Institutul Independent pentru Probleme de Mediu din Germania) cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucuresti, a derulat in perioada octombrie 2015 - aprilie 2016 etapa pilot a proiectului educational „50/50 - Cresterea eficientei energetice in unitatile de invatamant”.
Evenimentul de incheiere a fazei pilot a proiectului, s-a desfasurat in 19 aprilie 2016, la Scoala Gimnaziala Nr. 12 din Brasov si a reunit reprezentanti ai Ambasadei Germaniei, ai UfU, ai Ministerului Mediului din Germania, ai Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, ai districtului Teltow-Flämig si reprezentanti ai scolilor participante in proiect, inclusiv Carl-Benz Oberschule din Berlin.
Programul s-a desfasurat in 6 unitati de invatamant, 4 din Bucuresti (Scoala Gimnaziala Nr. 56 - „ Jose Marti”, Scoala Gimnaziala Nr. 135 - ‚,Stefan cel Mare”, Colegiul German Goethe, Deutsche Schule Bukarest), Scoala Gimnaziala Nr. 12 din Brasov si Liceul Teoretic ,,Emil Racovita” din Techirghiol si a venit in continuarea proiectului ,,Redu amprenta de carbon”, o initiativa germanoromana din 2014 pentru cresterea gradului de constientizare a populatiei din Romania referitoare la schimbarile climatice. Scopul acestui demers comun este acela de a produce o schimbare de mentalitate prin implicarea directa a elevilor si profesorilor in aplicarea unui set de masuri practice pentru cresterea eficientei energetice a unitatilor de invatamant, reducerea amprentei de carbon si incurajarea unui comportament responsabil fata de mediu la nivel personal.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter