RO EN
Coșul este gol

CNAIR: Proiect de peste 42 milioane de lei pentru varianta de ocolire Mihailesti

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de solicitant, a elaborat si depus Aplicatia de Finantare pentru proiectul ”Varianta de Ocolire Mihailesti” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere-proiecte noi de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala.
Obiectivul general al proiectului de constructie a variantei de ocolire Mihailesti este acela de a realiza o conexiune intre infrastructura existenta la profil de drum national, cu devierea traficului in exteriorul localitatii. In mod direct, implementarea va conduce la imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in Uniunea Europeana, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a creea conditii pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a conexiunii in reteaua de drumuri europene.
Realizarea prezentului proiect de construire a variantei de ocolire Mihailesti contribuie la atingerea indicatorului de rezultat 2S11-Timpul mediu de calatorie pe reteaua rutiera TEN-T. Proiectul are ca scop inlaturarea anumitor probleme cum ar fi: viteza redusa si foarte redusa pentru traficul de traversare de automobile si camioane, congestia traficului urban pe durate care depasesc sensibil ”ora de varf”, aspecte de siguranta, poluarea atmosferica produsa de traficul de camioane in traversare.. Rezultatele asteptatele ale proiectului sunt: construirea a 3,18 km de varianta de ocolire la profil de drum national, construirea a 2 intersectii giratorii, 1 intersectie amenajare/racordare si 2 parcari.
Valoarea totala a proiectului este de 42.252.437,11 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala-25.281.716,12 lei, 25% contributia proprie-8.427.238,70 lei, restul de 8.543.482,29 lei reprezentand TVA. Proiect cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter