RO EN
Coșul este gol

CE: Investitii de 59 milioane euro in modernizarea transportului fluvial

59 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunare - Marea Neagra si Midia Navodari - Poarta Alba. Acestea din urma asigura conexiunea portului Constanta, de pe litoralul Marii Negre, cu fluviul Dunarea, in regiunea de sud-est a Romaniei.
"Proiectul va permite o mai buna exploatare a potentialului urias de care dispune traficul fluvial in ceea ce priveste schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei intregii regiuni de sud-est a Romaniei si, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunarii, ce reuneste noua state membre ale UE si alte cinci tari vecine", a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu in legatura cu noul proiect de investitii.
Lucrarile vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, in paralel cu imbunatatirea gradului de siguranta a navigatiei si cresterea nivelului de protectie a zonelor limitrofe in caz de inundatii. Cele doua canale de navigatie fac parte din reteaua transeuropeana de transport, sectiunea ce leaga fluviile Rin si Dunare. Lucrarile urmeaza a fi finalizate in anul 2021.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter