Piata incalzirii din Romania a fost si anul trecut influentata de debransarile de la sistemul centralizat, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice. Astfel, in 2016, peste 22.000 de apartamente au fost deconectate de la CET-uri, majoritatea optand pentru un sistem propriu de incalzire din dorinta de a reduce costurile, dar si de a beneficia de confort si independenta.
“Conform datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Nationala pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilitati Publice) si anul trecut piata locala de incalzire a fost marcata de un numar semnificativ de debransari. Astfel, in 2016, 22.400 de locuinte au fost deconectate de la sistemul de incalzire centralizat. Potrivit datelor Ariston Thermo Romania, majoritatea beneficiaza acum de un echipament propriu de incalzire, cel mai popular fiind centrala termica pe gaz”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Acesta a subliniat, de asemenea, ca trendul debransarilor a fost sustinut, pe de o parte, de dorinta romanilor de a realiza reduceri de costuri si, pe de alta parte, de constientizarea beneficiilor cu privire la confort si independenta pe care le poate aduce un astfel de sistem.
„Studiile Ariston arata ca romanii au inteles beneficiile pe care le aduce instalarea unei centrale de noua generatie, in condensare. In plus, piata locala de centrale termice este tot mai mult dominata de inlocuiri, romanii tinand cont, in acest caz, mai ales de aspecte privind eficienta oferita de noile echipamente si de serviciile post-vanzare, si mai putin de pret”, a mai spus Catalin Draguleanu.