RO EN
Coșul este gol

ARISTON ajuta oamenii de stiinta sa deruleze cercetari iarna, in Groenlanda

Topirea permafrostului (strat de sol inghetat) cu 70 de ani mai devreme decat estimarile initiale are ca rezultat degajarea unor mari cantitati de metan si dioxid de carbon in atmosfera care accelereaza schimbarile climatice. Pentru a diminua efectele asupra mediului, guvernele, populatia, dar si companiile trebuie sa se implice. Ariston isi aduce contributia ajutand oamenii de stiinta sa isi deruleze cercetarile in Groenlanda pe parcursul iernii polare.
Bucuresti, 9 decembrie. Reprezentanti din 196 de tari si aproape 50 de sefi de state si de guverne participa in aceasta saptamana la Madrid la lucrarile celei de-a 25-a conferinte a ONU privind schimbarile climatice, COP25. Un obiectiv-cheie al conferintei din acest an este finalizarea mai multor sarcini legate de implementarea completa a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice. Printre subiectele de interes major dezbatute la COP25 se numara si biodiversitatea, efectele de sera si conservarea oceanelor.
Limitarea procesului de incalzire globala necesita insa actiuni concrete de prevenire si diminuare a impactului asupra mediului din partea fiecaruia dintre noi. Grupul Ariston Thermo isi aduce contributia prin proiectul sau umanitar Ariston Comfort Challenge, care ajuta o echipa de cercetatori din Groenlanda sa studieze ce se intampla cu ecosistemul arctic in timpul iernii. De asemenea, oamenii de stiinta observa consecintele schimbarilor climatice asupra ghetarilor si faunei salbatice din aceasta zona.
Cercetatorii au nevoie uneori si de cate opt zile consecutive pentru a efectua anumite masuratori, iar derularea studiilor stiintifice in Groenlanda este extrem de dificila pe timp de iarna, temperaturile coboarand si pana la -40 grade si fiind intuneric 24 de ore pe zi.
Proiectul Ariston Comfort Challenge, desfasurat in tinuturile inghetate ale insulei Disko, a permis echipei de oameni de stiinta de la Departamentul de Geostiinte si Managementul Resurselor Naturale al Universitatii din Copenhaga sa beneficieze de o casa modulara inovatoare si durabila, denumita Ariston Confort Zone, incalzita de centrala de inalta eficienta Alteas ONE. Drept urmare, Ariston Confort Zone a facut posibile peste 22 de studii stiintifice in primul an al proiectului.
„Ne asteptam la rezultate revolutionare avand in vedere ca cercetarile pe timp de iarna nu au fost posibile pana acum. Prin Ariston Comfort Challenge punem in evidenta necesitatea de a sprijini conservarea mediului si de a atinge niveluri mai ridicate de sustenabilitate – un crez care a stat mereu in centrul misiunii noastre si care s-a transpus in eforturi substantiale de reducere a amprentei de carbon”, spune Catalin Draguleanu, country manager al Ariston Thermo Romania.
Gazduiti de Ariston Comfort Zone, cercetatorii Martin Nielsen, lider stiintific al Statiei Arctice, si Birgitte Danielsen de la Universitatea din Copenhaga se afla in avangarda luptei pentru protectia mediului, insa fiecare dintre noi poate da o mana de ajutor, fiind mai atenti la amprenta de carbon pe care o generam si la impactul general pe care il avem asupra Pamantului.
Angajamentul companiei Ariston fata de cercetarea stiintifica privind schimbarile climatice continua. Pentru ca nicio provocare nu este prea mare, sa facem lumea un loc mai confortabil.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter