RO EN
Coșul este gol

AMBASADA SUA: EFdeN reprezinta un exemplu de inovatie si inginerie romaneasca

Excelenta Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm a vizitat luni, 18 aprilie 2016, prototipul EFdeN 4C- Centrul de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania, declarand ca ‘’EFdeN reprezinta un exemplu de inovatie si inginerie romaneasca.’’
Proiectul a fost admirat de catre oficialitatile americane, care au apreciat implicarea echipei pentru schimbarea pe care vor sa o aduca in domeniul eficientei energetice si a mediului inconjurator.
EFdeN a inceput odata cu Solar Decathlon 2014 de la Versailles, unde a reprezentat Romania si Europa de Est in cadrul competitiei internationale de case solare. Proiectul este unul de educatie si cercetare romanesc, cu o echipa alcatuita din studenti voluntari de la mai multe universitat. Acestia au proiectat si construit o casa solara, sigura si confortabila, 100% electrica si prietenoasa cu mediul. Dupa competitie, studentii au asamblat din nou casa, in cadrul Facultatii de Inginerie a Instalatiilor, functionand ca Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort ce este deschis publicului larg in fiecare joi (intre orele 18.00-20.00) si duminica (intre orele 12.00-16.00).
La eveniment au participat rectorii Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti si Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, profesorii implicati, membrii echipei EFdeN, dar si reprezentanti ai companiilor care i-au sustinut pe studenti si au discutat despre importanta unui astfel de proiect pentru societate si pentru universitati ca si abordare practica pentru dezvoltarea personala si profesioniala a studentilor.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter