RO EN
Coșul este gol

ALOCARE bugetara de 195 milioane lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor

Guvernul a aprobat o hotarare privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor si Padurilor din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului cu suma de 194.606.000 lei. Aceste fonduri vor fi utilizate pentru realizarea in regim de urgenta a unor lucrari de investitii de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii in perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apa din judetele Arges, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramures, Mures, Neamt, Satu Mare, Salaj, Timis, Vaslui, Vrancea.
Refacerea constructiilor hidrotehnice grav afectate de viiturile produse, asigurarea sectiunilor de scurgere a cursurilor de apa afectate de inundatii precum si consolidarea malurilor in punctele critice reprezinta obiective pe termen scurt ale Ministerului Apelor si Padurilor cu scopul punerii in siguranta a localitatilor riverane si implicit scoaterea de sub efectul inundatiilor. De asemenea, realizarea acestor lucrari va conduce la protejarea a peste 50 de localitati, favorizand dezvoltarea socio-economica si de mediu durabila a acestora, prin reducerea semnificativa a riscului la inundatii.
In perioada februarie-mai 2019, in judetele amintite s-au inregistrat fenomene hidro-meteorologice periculoase care au condus la producerea unor importante pagube materiale. Ca urmare a cumularii precipitatiilor cazute in acea perioada, debitele au fost, in general, in crestere in majoritatea bazinelor hidrografice, ca urmare a efectului combinat al precipitatiilor lichide cazute. Cele mai importante cresteri de debite si
niveluri, cu depasiri ale cotelor de aparare, s-au produs incepand cu 27 aprilie pe majoritatea raurilor din Romania, valorile maxime fiind inregistrate in intervalul 1-31 mai 2019, cand au fost depasite cotele de aparare impotriva inundatiilor in mai multe bazine hidrografice.
Ca urmare a acestor evenimente, pe sectoare ale raurilor din bazinele hidrografice Timis, Bega, Sebes, Somes, Tur, Mures, Crasna, Olt, Arges, Barlad, Siret s-au produs eroziuni avansate ale digurilor, eroziuni ale malurilor si colmatari ale albiilor, ceea ce pune in pericol locuinte si obiective social-economice.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter