RO EN
Coșul este gol

ADUC: Vanzarile de utilaje pentru constructii s-au stabilizat in 2017

In primele trei trimestre ale anului 2017, piata utilajelor de constructii noi se situeaza la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut din punct de vedere al numarului de echipamente comercializate, dupa o scadere de peste 40% inregistrata in 2016. Conform datelor Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), chiar daca anul acesta nu au fost demarate lucrari importante de infrastructura, sectorul privat a reusit sa compenseze aceste intarzieri. In acelasi timp, vanzarile catre regiile de stat au cunoscut un avans de peste 10%, comparativ cu anul 2016 si chiar 2015.
In conditiile in care procedurile pentru accesarea fondurilor europene pe masurile PNDR – Leader (GAL), respectiv POR au capatat contur se estimeaza ca vanzarile din ultimul trimestru al acestui an vor fi cel putin la nivelul celor din 2016.
Structura lucrarilor, respectiv a investitiilor (publice sau private) de anul acesta au determinat cresterea pietei utilajelor mici si mijlocii pana la aproximativ 80% din piata totala de utilaje de constructii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter