RO EN
Coșul este gol

MIPE: Comisia Europeana va finanta direct proiecte de tip Bauhaus in Romania

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a declarat vineri, la Oradea, ca, in premiera pentru Romania, se vor putea finanta direct de catre Comisia Europeana proiecte de tip Bauhaus, imbinand arhitectura si mediul, pentru o dezvoltare armonioasa.
"Sunt proiecte de noutate, pe care le urmareste direct Comisia Europeana si le aloca bugete pentru a le implementa cu finantare de la CE. Noul Bauhaus este o premiera la nivelul Uniunii Europene, dar mai ales pentru Romania. Mi-au atras atentia doua proiecte din Oradea - Gradina urbana Nufarul, proiect estimat de 25 milioane de euro si cel al Gradinii termale Iosia, estimat la 20 milioane de euro, proiecte de tip Bauhaus ce pot fi finantate direct prin alocari speciale ale CE. Eu va sustin sa faceti demersuri pentru finantarea lor, pentru ca e posibil ca la implementarea lor sa vina chiar presedinta Comisiei Europene, dna Ursula von der Leyen, care sustine acest nou Bauhaus european", a declarat, in conferinta de presa, Marcel Bolos.
Un al doilea calup de proiecte tip Bauhaus este, potrivit ministrului, in orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, tot pentru o gradina urbana, pe zece hectare.
"M-as bucura daca regiunea ar avea doua proiecte selectate. Am vrut sa fac aceasta precizare pentru ca este o premiera pentru Romania si va rog sa scrieti despre aceste proiecte care merita multiplicate," a subliniat ministrul Bolos, prezent la raportul Directiei Management Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Oradea.
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sustine noul Bauhaus european, afirmand, potrivit postarilor pe internet, ca acesta "va fi o forta motrice care va da avant Pactului verde european intr-un mod atragator, inovator si centrat pe om. Va fi o miscare bazata pe durabilitate, accesibilitate si estetica, ce va aduce Pactul verde european mai aproape de oameni si va face ca reciclarea, energia din surse regenerabile si biodiversitatea sa devina o a doua natura."
Pactul verde european, a declarat Ursula von der Leyen, reprezinta noua strategie de crestere.
"Obiectivul principal este ca, in 2050, Europa sa fie primul continent neutru din punct de vedere climatic. Pentru a atinge acest obiectiv, va trebui sa facem mai mult decat sa reducem emisiile. Avem nevoie de un model economic care sa dea inapoi planetei ceea ce primeste de la aceasta, printr-o economie circulara alimentata cu energie din surse regenerabile," a afirmat ea, intr-un articol de opinie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter