RO EN
Coșul este gol

Cluj: Finalizare studiul ce indica structura viitorului Spital Pediatric Monobloc

Consiliul Judetean Cluj a receptionat studiul care indica structura optima a viitorului Spital Pediatric Monobloc, respectiv modul de organizare a serviciilor medicale ce vor fi oferite. Studiul a vizat, in principal, identificarea necesarului de paturi, definirea circuitelor si a cerintelor privind organizarea lor, gruparea functiunilor, tipurile de finisaje necesare, etc.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj: “Este un studiu extrem de important, care ne indica modul in care trebuie organizat Spitalul Pediatric Monobloc pentru a satisface cat mai bine nevoile micilor pacienti si pentru a corespunde celor mai exigente standarde in domeniu. Cu siguranta, va fi cel mai modern spital de acest tip din Romania si va deservi judetul Cluj si intreaga regiune pentru foarte mult timp”.
Astfel, Spitalul Pediatric Monobloc va avea nu mai putin de 510 paturi pentru spitalizare continua, la care se vor adauga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi si, respectiv, 65 de paturi pentru insotitori. De asemenea, oferta de servicii medicale va creste si ea, spitalul urmand sa devina o alternativa viabila pentru pacientii care, in prezent, se adreseaza altor spitale de profil renumite din Romania si strainatate. Totodata, se va pune accentul pe imbunatatirea experientei la internare a copiilor si insotitorilor lor, prin reducerea stresului provocat de o astfel de procedura medicala, neplacuta pentru cei mici. Nu in ultimul rand, printre functiunile anexe propuse in incinta noului spital cu profil regional se numara construirea unei crese/gradinite, amenajarea unor trasee de plimbare si spatii de joaca, magazine de jucarii, etc.
Avand in vedere faptul ca media anuala a externarilor se situeaza in jurul valorii de 24.000, expertii care au intocmit studiul estimeaza o crestere a adresabilitatii viitorului spital pediatric, atat ca urmare a diversificarii gamei de servicii medicale oferite si a cresterii gradului de confort si siguranta pentru pacienti si apartinatori, cat si a reducerii barierelor in accesarea acestor servicii, precum costul ridicat, distanta prea mare, lipsa timpului, liste de asteptare prea lungi, etc.
Pentru a putea fi previzionata modalitatea cea mai eficienta de organizare a viitorului spital, studiul a pornit de la situatia actuala si cea prexistenta. Prin intermediul unei cercetari extrem de complexe a fost evaluata structura actualului Spital Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, vizata fiind o perioada de patru ani, respectiv 2015-2019. Au fost, astfel, analizati cei mai importanti indicatori de utilizare eficienta a serviciilor de pediatrie oferite, precum durata medie de spitalizare, rata de utilizare a paturilor sau complexitatea cazurilor spitalizate. Au fost, totodata, analizate in detaliu oferta de servicii medicale din sfera pediatrica din intreaga regiune, prognoza demografica, frecventa categoriilor si a grupelor de diagnostic, precum si nevoile anticipate de servicii de sanatate.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter