Chairry Design & Furniture, companie specializata pe segmentul de fit-out – amenajari interioare complete si solutii de mobilier, semneaza in anul 2021 si in prima parte a anului 2022 designul interior pentru peste 3.500 de metri patrati de hoteluri si restaurante in Romania.
Investitia medie in amenajare, la nivelul hotelurilor nou inaugurate in Bucuresti si in alte orase mari ale tarii, este intre 600 – 1.000 euro / mp, iar la nivelul restaurantelor si cafenelelor, aceasta poate porni chiar de la 400 euro / mp. Cifrele includ conceptul de amenajare, design, fit-out si mobilier, fara aspecte care tin de constructie sau renovare. In cazul conceptelor exclusiviste (cum este cazul hotelurilor de 5 stele), investitia in interioare poate urca considerabil, in functie de concept, brandurile alese, materialele si detaliile utilizate in amenajare sau alte elemente.
Piata hoteliera a fost puternic afectata de pandemie in ultimii 2 ani si se asteapta sa-si revina in totalitate pana in 2024. Aproape 20 de noi hoteluri ar putea fi livrate pe piata din Romania pana in 2023, aproximativ 50% dintre acestea fiind situate in Capitala, conform anunturilor oficiale ale operatorilor.
De asemenea, datele disponibile la nivel european releva o tendinta de crestere accelerata a calatoriilor in anul 2022. Astfel, turistii intentioneaza sa cheltuiasca cu 39% mai mult pe calatorii in acest an decat in 2019, iar o parte dintre turistii europeni vor fi absorbiti si de Bucuresti si marile orase ale Romaniei.
Potrivit Chairry Design & Furniture, cresterea asteptarilor privind experientele in spatiile HORECA, care este strans legata de dorinta oamenilor de a se relaxa si de a pune accentul pe wellbeing, piata a devenit mult mai competitiva la nivel de investitii, concept si produse oferite. Atat restaurantele, cafenelele cat si hotelurile implementeaza noi solutii si inovatii la nivel de experiente, dar si de design interior, pentru a capta atentia viitorilor clienti care s-au obisnuit cu serviciile de takeaway si delivery din timpul pandemiei.
Inflatia care afecteaza si segmentul HORECA de la inceputul acestui an va aduce schimbari importante care se vor vedea in elementele de design. Potrivit specialistilor Chairry Design & Furniture, trendul de “dark kitchen” va castiga teren in domeniul restaurantelor, prin optimizarea spatiilor de preparare a produselor si cresterea importantei spatilor de servire, pentru a acomoda un flux mai mare de clienti.
“Domeniul HORECA si-a revenit surprinzator de repede, avand in vedere situatia din perioada pandemiei care a restrictionat activitatea multor afaceri. Avand in vedere efervescenta din acest sector, Chairry mizeaza pe un volum de business de 2 milioane de euro doar din acest segment pana la finalul anului 2022,” declara Raluca Dorobantu, Managing Partner Chairry.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de 1,1 milioane de euro, pe fondul unei piete efervescente pe segmentul de mobilier si amenajari interioare din Romania.
Chairry Design & Furniture, o companie antreprenoriala romaneasca, opereaza de peste 20 de ani pe piata locala si este specializata in design si amenajari interioare, precum si in furnizare de solutii de mobilier importat sau produs local. In total, Chairry a importat pana in prezent peste 20.000 de piese de mobilier si a amenajat peste 50.000 mp de spatii interioare.