RO EN
Coșul este gol

BRASOV: Proiectul de actualizare a PUG va beneficia de finantare din PNRR

Primarul municipiului Brasov, Allen Coliban a semnat astazi contractul de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta pentru proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General, finantare in valoare de 650.000 de euro.
Acest proiect se adauga celorlalte doua contracte semnate astazi: eficientizare energetica a corpului B de la Scoala Gimnaziala nr. 5 si achizitia a 23 de autobuze electrice, si a statiilor de incarcare aferente.
Actualizarea PUG-ului Brasovului, in format digital, contine urmatoarele etape:
Etapa 1 - Prezentarea formei sintetizate si diagnoza PUG-ului aflat in vigoare, studiile de fundamentare, sinteza studiilor de fundamentare, diagnosticul general si cel prospectiv, conceptul de dezvoltare a Zonei Metropolitane Brasov si viabilitatea financiara;
Etapa 2 - Prezentarea formei preliminare a Planului Urbanistic General al Municipiului Brasov;
Etapa 3 - Obtinerea avizelor si acordurilor necesare PUG, in baza documentatiilor specifice si a legislatiei in vigoare;
Etapa 4 - Prezentarea formei finale a Planului Urbanistic General al Municipiului Brasov;
Etapa 5 - Predarea si integrarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brasov in Sistemul Informational Geografic (GIS).
In acest moment, Primaria are un contract in derulare pentru PUG-ul Brasovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) si Quattro Design SRL, ambele din Bucuresti. Valoarea contractului este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel ca obtinerea acestei finantari ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitata). Odata cu aceasta finantare, municipiul a obtinut si 45 de statii de incarcare a autoturismelor electrice, in valoare de peste 1 milion de euro. Aceste statii vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. Includerea celor 45 de statii in proiect s-a facut tinand cont de faptul ca a fost primul proiect de finantare al municipalitatii incarcat pe platforma PNRR.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter