RO EN
Coșul este gol

SVN: Bucurestiul are printre cele mai accesibile locuinte din orasele din UE

Preturile locuintelor din Bucuresti sunt printre cele mai accesibile la nivelul Uniunii Europene (UE), releva unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara SVN Romania pe baza statisticilor oficiale ale Eurostat si a datelor referitoare la salariile medii la nivel national si preturile locuintelor din capitalele statelor membre UE.
Regiunea Bucuresti - Ilfov este una dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic la nivelul Uniunii Europene in functie de produsul intern brut pe locuitor exprimat in PPS (euro), o moneda statistica comuna care elimina diferentele dintre preturile existente in fiecare stat membru UE. Astfel, datele Eurostat arata ca Bucuresti - Ilfov se claseaza pe treapta a zecea in randul celor 27 de capitale UE si regiunile aferente acestora.
Din primele 10 capitale UE in functie de produsul intern brut pe cap de locuitor, Bucurestiul ocupa pozitia a patra in clasamentul celor mai accesibile locuinte in functie de salariile medii din fiecare tara in parte si preturile apartamentelor din orasele analizate.
Astfel, in Bucuresti sunt necesare 115 salarii medii (sau o perioada de 9,6 ani) la nivel national pentru a cumpara un apartament cu doua camere si o suprafata de 60 de metri patrati utili. Pe primele trei pozitii se claseaza Bruxelles (Belgia), cu 86 de salarii medii necesare (sau o perioada de 7,2 ani), Copenhaga (Danemarca), cu 100 de salarii medii necesare (sau o perioada de 8,3 ani) si Dublin (Irlanda), cu 101 salarii medii necesare (8,4 ani) pentru a cumpara un apartament cu o suprafata de 60 de metri patrati utili.
Locuinte mai putin accesibile comparativ cu Bucuresti, arata analiza SVN, se regasesc in Varsovia (Polonia), unde sunt necesare 137 de salarii medii (11,4 ani), Amsterdam (Olanda), unde sunt necesare 173 de salarii (14,4 ani), Praga (Cehia), unde sunt necesare 210 salarii medii (sau o perioada de 17,5 ani) si Paris (Franta), care ocupa ultima pozitie din randul celor mai productive 10 capitale din UE, cu un nivel de 250 de salarii medii (sau o perioada de 20,8 ani).
”In mai putin de 15 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, regiunea Bucurestiului a intrat in randul primelor 10 capitale la nivel comunitar in functie de produsul intern brut pe locuitor dar si-a pastrat si un nivel foarte bun de accesibilitate a cumpararii unei noi locuinte, in ciuda cresterilor de preturi si a ratei inflatiei din ultima perioada. Potentialul de dezvoltare al Bucurestiului in urmatoarele decenii este in continuare unul urias, atat din punct de vedere economic cat si demografic si implicit al pietei imobiliare si rezidentiale”, afirma Andrei Sarbu, CEO SVN Romania.
Bucurestiul este si in topul celor mai accesibile preturi ale locuintelor si la nivelul Europei Centrale si de Est. Astfel, doar locuintele din Sofia (Bulgaria) sunt mai accesibile pentru potentialii cumparatori, cu un numar de 91 de salarii medii pe economie la nivel local (sau 7,6 ani) pentru a achizitiona un apartament cu doua camere.
Pe treapta a doua in regiune se claseaza Bucurestiul, urmat de Zagreb (Croatia), unde sunt necesare 150 de salarii medii (sau 12,5 ani), Ljubljana (Slovenia) cu un nivel de 162 de salarii medii pe economie la nivel local (sau 13,5 ani), Budapesta (Ungaria), unde sunt necesare 175 de salarii medii (14,6 ani) si Bratislava, cu un nivel de 185 de salarii medii (sau 15,4 ani).
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si trei birouri regionale, in Brasov, Cluj - Napoca si Covasna si este consultantul si agentul a peste 20 proiecte rezidentiale amplasate in Bucuresti si in tara. SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter