RO EN
Coșul este gol

META Estate Trust va investi in portofoliu si dezvoltarea unor noi linii de business

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activeaza in sectorul imobilar printr-un model investitional in premiera pe piata din Romania, anunta ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul de Oferta Publica Initiala (IPO) al companiei. Astfel, Meta Estate Trust va desfasura IPO-ul in vederea majorarii capitalului social si, ulterior, al listarii pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, in perioada 20 iulie - 02 August 2022. Noile actiuni pot fi subscrise la 1,14 lei/actiune in prima saptamana, respectiv 1,20 lei/actiune in cea de-a doua saptamana de subscriere.
Compania vizeaza majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, o crestere cu 33% comparativ cu capitalul social actual. Meta Estate Trust va oferi astfel investitorilor din piata de capital posibilitatea de a achizitiona un numar maxim total de 25 de milioane de actiuni. De asemenea, pretul de subscriere este de 1,2 lei/actiune, un pret cu discount fata de evaluarea companiei de 1,58 lei/actiune. Mai mult de atat, in perioada 20 - 26 iulie, compania va oferi un discount aditional de 5% din pretul de subscriere, ajungand astfel la 1,14 lei/actiune.
Potrivit companiei, valoarea minima de subscriere este de 5.000 de actiuni, in timp ce, in cazul suprasubscrierii, pentru a se determina numarul de actiuni ce revine fiecarui investitor, se va folosi metoda de alocare pro-rata. In cadrul ofertei publice initiale, Meta Estate Trust beneficiaza de asistenta juridica a Popovici, Nitu, Stoica & Asociatii, in timp ce evaluarea companiei a fost realizata de Veridio. De asemenea, BRK Financial Group asigura intermedierea.
„Meta Estate Trust aduce, pe piata din Romania, un model de business inovator, agil si mai ales rezilient in perioadele de incertitudine si de corectie a pietei. Realizarea IPO-ului, urmat de listarea pe piata secundara a Bursei de Valori Bucuresti a fost, inca de la inceput, parte din strategia de business a companiei deoarece ne dorim sa punem la dispozitia celor interesati de piata imobiliara o alternativa atractiva investitiilor traditionale ce ofera protectie la inflatie in contextul economic actual si, de asemenea, lichiditatea oferita de piata de capital”, a declarat Eugen Voicu, Presedinte al Consiliului de Administratie Meta Estate Trust.
Potrivit afirmatiilor sale, fondurile obtinute in urma ofertei publice initiale derulate vor fi directionate catre cresterea portofoliului de active al companiei si dezvoltarea de noi linii de business.
„Din pozitia de pionier pe segmentul de profil, ne dorim sa fructificam inteligent oportunitatile oferite de piata, de aceea sumele obtinute in urma ofertei de actiuni vor fi utilizate pentru cresterea, consolidarea si largirea portofoliului de active. In contextul de piata actual, in care investitiile imobiliare reprezinta active de refugiu, modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigura o diminuare a riscurilor prin diversificare atat geografica, cat si pe segmente de piata, dar mai ales printr-o rotatie rapida a capitalului”, a mai spus Eugen Voicu.
Acesta a subliniat ca un alt avantaj al Meta Estate Trust, odata cu listarea pe bursa, este dat de faptul ca investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasa de active traditional ilichida.
Reprezentantul companiei a mai afirmat, de asemenea, ca actionarii reprezentand peste 50% din capitalul actual al companiei si-au luat angajamentul de a nu-si vinde actiunile pe o perioada de minim 6 luni de la listarea la bursa.
„Ne bucuram ca o mare parte dintre actionarii actuali, membrii fondatori, echipa de management cat si Advisory Board-ul si-au enuntat, o data in plus, increderea in modelul de business abordat de compania noastra. Astfel, ca dovada a angajamentului lor pe termen lung, chiar daca actiunile Meta Estate Trust vor intra la tranzactionare in luna august, acestia nu isi vor instraina portofoliul pe o perioada de 6 luni”, a incheiat Eugen Voicu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter