RO EN
Coșul este gol

Managementul Synergy Construct mizeaza pe proiecte de nisa


Savas Gunata (39
de ani)
Functia/firma:
Asociat al firmei Synergy Construct;
Studii: Facultatea de constructii civile, la Istanbul Technical University (Turcia); 
Experienta: 18 ani in domeniul constructiilor.

Synergy Construct este o companie cu capital turcesc, ce activeaza pe piata de constructii din Romania incepand cu anul 2001. Portofoliul societatii include o mare diversitate de lucrari, de tip civil si industrial, atat din domeniul constructiilor noi, cat si din cel al reabilitarilor si renovarilor. Personalul activ insumeaza 500 de specialisti in diverse domenii de activitate, aceasta echipa avand ca principal obiectiv cresterea cotei de piata si imbunatatirea permanenta a imaginii societatii. Pe parcursul celor 8 ani de existenta, Synergy Construct a contribuit la realizarea mai multor proiecte de mare anvergura, dintre acestea remarcandu-se: Chitila Logistic Park (Austrian Group UMB), Frans Maas(DSV) Logistic (Portland Trust), complexul rezidential Rose Garden, centrul logistic ProLogis, Fashion House Outlet Center Bucharest etc.

-
Care este efectul pe care il au dezechilibrele economice curente asupra companiei?
- In mod cert, in 2009 vom consemna o diminuare a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, aceasta putand ajunge pana la nivelul de 25%. Scaderea se datoreaza in exclusivitate crizei financiare si economice pe care o traverseaza toate statele lumii, iar impactul avut asupra incasarilor Synergy Construct a fost unul puternic. Cu toate acestea, ne numaram printre companiile care - gratie unui management modern - au reusit sa-si gestioneze eficient resursele si sa-si optimizeze activitatile pe toate palierele, astfel incat sa nu se puna problema niciunei restructurari. La nivel de grup, incluzand actiunile Met Engineering si Mep Construct International, preconizam ca in acest exercitiu financiar vom obtine rezultate situate intre 68 de milioane de euro si 72 de milioane de euro.

- Ce masuri ati intreprins pana in prezent pentru a atinge un asemenea obiectiv?
- In situatia noastra ecuatia este destul de simpla, rezumandu-se la a contacta lucrari de mare anvergura, in conditii avantajoase. Am reusit acest lucru prin demararea a doua proiecte deosebit de importante. Este vorba despre o unitate de productie Procter & Gamble, situata in localitatea Urlati, precum si de reabilitarea constructiilor civile aferente centralei electrotermice de la Turceni. In primul caz, a fost destul de dificil de preluat contractul, beneficiarul fiind extrem de exigent in ceea ce priveste calitatea lucrarilor si siguranta proceselor de executie. Competitorii de pe piata locala nu au reusit sa se califice la licitatie, in final participand doar firma Synergy, alaturi de doua companii austriece. In afara de aspectele mentionate, probabil ca atuurile care ne-au transformat in castigatori au fost legate de know-how, precum si de un anumit grad de empatie - absolut necesar in asemenea conditii. Evident, aceasta nu inseamna ca firmele autohtone nu se afla pe un drum bun - in special societatile mai "tinere" - dar au nevoie de acumulare de experienta. Referitor la proiectul de la CET Turceni, acesta a fost castigat prin licitatie publica de concernul Austrian Energy & Environment (pentru lucrarile de desulfurizare), care a subcontractat cu Synergy partea care tine de constructiile civile.

- Oferiti mai multe date tehnico-economice despre acest obiectiv.
- Detaliile legate de proiectul Turceni sunt la scala foarte mare, necesitand un plus de organizare din partea companiei noastre. Toate volumele sunt uriase, incepand de la turnarea a peste 800 de piloti si terminand cu fundatia care are o adancime de 3 metri. De aceea, a fost necesara formarea unui departament special, care sa gestioneze eficient toate activitatile specifice. Pe de alta parte, se impune respectarea tuturor normelor si regulamentelor locale si nationale legate de protectia mediului si de constructia lucrarilor energetice. Acestea constituie provocari pe care le gestionam cu maxima atentie, fiind - de fapt - impulsuri puternice pentru dezvoltare. Din punct de vedere financiar, intregul proiect va necesita un efort de 300 de milioane de euro, din care partea de constructii va avea o pondere de aproximativ 10%.
Mai multe informatii puteti citi in editia Octombrie a revistei Agenda Constructiilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter