RO EN
Coșul este gol

CA IMMO: Crestere a valorii portofoliului si diminuare a costurilor operationale

Managerii dezvoltatorului CA Immo considera ca, in pofida conditiilor dificile existente pe piata imobiliara, activitatea desfasurata in primul semestru al anului in curs a fost optima, generand venituri peste asteptari chiar daca acestea se inscriu in continuare pe un trend usor descedent. Astfel, in intervalul de referinta mentionat, veniturile obtinute din activitatea de inchiriere au totalizat 137,7 milioane de euro (-2%). Diminuarea in cauza este atribuita vanzarii cladirii de birouri Warsaw Financial Center in ultimul trimestru din 2012, in timp ce noile ansambluri rezidentiale din Germania, care urmau sa genereze venituri suplimentare, nu au atins tinta previzionata initial. In schimb, costurile operationale si de mentenanta a portofoliului au inregistrat o scadere semnificativa, pana la 15,5 milioane de euro (-19%). De asemenea, cu toate ca majoritatea dezvoltatorilor mari au consemnat scaderi ale valorii portofoliului, conducerea CA Immo a raportat o crestere a indicatorului respectiv cu 1,1%, pana la 5,31 miliarde euro. Pentru a doua jumatate a anului in curs, managerii companiei previzioneaza un trend usor ascendent al veniturilor, datorat incheierii unor noi contracte majore de vanzare a unor proprietati, precum cel privitor la cladirea Tower 185 din Frankfurt.
***
Pe plan local, CA Immo este activa prin intermediul unei subsidiare omonime, care a raportat venituri de 7,92 milioane de lei in 2012, in crestere cu 25,3% fata de anul precedent. Informatii suplimentare, la www.caimmo.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter