RO EN
Coșul este gol

MLPDA: Absorbtie de fonduri europene de peste un miliard de euro, in 2020

Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) a absorbit fonduri europene in valoare de peste un miliard de euro in 2020 prin programele gestionate pentru sanatate, educatie, transport, drumuri judetene, administratie, antreprenoriat si locuri de munca. Potrivit bilantului institutiei, cele mai multe fonduri au fost atrase prin Programul Operational Regional (POR), respectiv 823 milioane de euro. 128 de milioane de euro s-au absorbit prin programele de cooperare teritoriala, iar alte 60,5 milioane de euro, prin Programul Operational Capacitate Administrativa.
Fondurile europene atrase de MLPDA in 2020 au fost cu 180 de milioane de euro peste nivelul din 2019 si au totalizat peste o treime din totalul absorbit la nivel national in acest an.
"Nu am agreat ca posibilitate suspendarea proiectelor in niciunul dintre programele gestionate de Ministerul Fondurilor Europene. A fost o ultima varianta atunci cand nu am avut alta posibilitate de pus in practica", declarat Marius-Mihai Vasiliu, secretar general adjunct si purtator de cuvant al MLPDA in cadrul conferintei de prezentare a bilantului anual.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter