RO EN
Coșul este gol

MEEMA (Covid-19): Cum pot obtine firmele Certificatul de Situatii de Urgenta

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a emis Ordinul prin care este stabilita metodologia de solicitare si eliberare a Certificatelor de Situatie de Urgenta (CSU), document necesar firmelor afectate de pandemia de Covid-19 pentru a obtine facilitati/ sprijin guvernamental.
Certificatele de situatie de urgenta sunt solicitate si se vor elibera exclusiv electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro/.
 
"Am finalizat si publicat in Monitorul Oficial metodologia de acordare a CSU pentru societatile afectate de situatia economica generata de criza COVID-19 in Romania. Am dorit ca obtinerea acestui document sa fie un proces simplu, transparent, la indemana celor aflati in dificultate in acest moment. De aceea, el va fi eliberat online, fara costuri, pentru toti operatorii din sectoarele cele mai afectate de aceasta criza. Ramanem alaturi de nevoile mediului de afaceri romanesc in aceasta perioada si vom sustine, prin masuri economice aplicate, toate companiile, astfel incat sa treaca cu bine peste perioada de criza si sa-si continue activitatea. Economia Romaniei trebuie sa mearga inainte", a declarat ministrul Virgil Popescu.
 
Certificatele de situatie de urgenta vor fi emise in doua forme:
 
a) TIP 1 (ALBASTRU) - eliberat pentru solicitantii care cer acordarea acestuia in baza declaratiei pe propria raspundere din care rezulta intreruperea totala sau partiala a activitatii,  ca urmare a deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada starii de urgenta decretate;
 
b) TIP 2 (GALBEN) - eliberat pentru solicitantii care cer acordarea acestuia in baza declaratiei pe proprie raspundere din care rezulta inregistrarea unei diminuari a incasarilor in luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% fata de media incasarilor din perioada ianuarie - februarie 2020.
 
CSU se solicita in baza unei declaratii pe propria raspundere, prin care solicitantul isi asuma faptul ca toate datele furnizate sunt complete, reale si corecte in fiecare detaliu prezentat. Modelul declaratiei pe propria raspundere va putea fi descarcat de pe platforma http://prevenire.gov.ro
 
Ordinul ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri nr. 791 din 24 martie 2020 a fost publicat, ieri, in Monitorul Oficial nr. 248 din 25 martie 2020. In termen de 5 zile, de la publicarea in Monitorul Oficial, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA), va asigura adaptarea si functionarea platformei electronice, in scopul depunerii solicitarilor si eliberarii CSU.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter