RO EN
Coșul este gol

MDLPA: Fonduri de 630 milioane lei, pentru asigurarea cofinantarii investitiilor locale

Suma de 630 milioane de lei, pusa la dispozitia autoritatilor publice locale si judetene, de catre Guvern, pentru asigurarea prefinantarii si a contributiei proprii la investitii, a fost accesata in totalitate - a atras atentia ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Cseke Attila.
Dupa cum este cunoscut, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, Guvernul a alocat, in iulie, suma necesara din care autoritatile locale si judetene puteau cere imprumut, de la Trezoreria Statului, cu o dobanda preferentiala, pentru a asigura continuitatea investitiilor si a spori absorbtia fondurilor europene.
121 de comune, 34 de orase, 8 municipii si 7 judete au accesat aceste fonduri, cu o dobanda cu pana la de doua ori mai favorabila fata de valorile de pe piata bancara, a spus ministrul dezvoltarii. Peste jumatate din suma totala a fost imprumutata pentru a asigura contributia proprie si prefinantarea investitiilor din bani europeni. ”Din aceasta suma am garantat o absorbtie mai mare a fondurilor europene si ne-am asigurat ca aceste investitii, incepute deja si importante pentru dezvoltarea localitatilor din Romania, nu vor fi sistate”, a declarat Cseke Attila.
Asigurarea contributiei proprii, in valoare de 2%, poate insemna o povara uriasa, mai ales pentru localitatile mici cu bugete modeste, a aratat ministrul, subliniind necesitatea adoptarii, de catre Guvern, a acestei masuri. ”Masura s-a dovedit a fi necesara, fondurile fiind accesate integral in mai putin de 6 luni”, a spus Cseke Attila.
Alte 44 milioane de lei au asigurat continuitatea investitiilor finantate de catre stat, iar 244 milioane de lei au fost imprumutate pentru a asigura finantarea investitiilor locale, a conchis ministrul.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter