Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni recent decretul privind promulgarea legii privind reorganizarea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC). Modificarile aduse Legii pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 63/2001 privind infiintarea ISC prevad desfiintarea nivelul regional al ISC, a 20 de posturi de conducere, printre rezultatele asteptate fiind eficientizarea muncii si economii de peste 3 milioane de lei pe an.
Astfel, potrivit textului de lege, personalul inspectoratelor regionale in constructii se preia si se reincadreaza la inspectoratele judetene in constructii, respectiv al municipiului Bucuresti si in aparatul central al ISC, in limita numarului de posturi aprobat, in conditiile legii. Arhiva, orice alte bunuri si lucrari inregistrate la inspectoratele regionale in constructii sunt preluate de inspectoratele judetene in constructii si de Inspectoratul in Constructii al Municipiului Bucuresti, potrivit ariei teritoriale de competenta.
Aplicarea procedurilor legale prevazute de OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu privire la incadrarea personalului in cadrul structurii organizatorice a inspectoratelor judetene in constructii, respectiv a Inspectoratului in Constructii al Municipiului Bucuresti si in aparatul central al ISC se realizeaza in termen de minimum 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvenului de modificare a Hotararii Guvenului de organizare si functionare a institutiei publice, potrivit fiecarei categorii de personal.
Sediile utilizate de inspectoratele regionale in constructii se preiau de inspectoratele judetene in constructii din judetele in a caror raza administrativ-teritoriala sunt situate.
Mai multe informatii privind obiectivele restructurarii ISC si activitatea Inspectoratului sunt disponibile intr-un interviu Agenda Constructiilor cu noul inspector general al institutiei, dr. ing. Romulus Bulacu.