RO EN
Coșul este gol

ANAP: Modificari ale metodologiei de control privind atribuirea contractelor

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) supune dezbaterii noul proiect de ordin pentru aprobarea metodologiei de control ex-post privind modul de atribuire a contractelor de achizitie publica/acordurilor-cadru, a contractelor/acordurilor-cadru sectoriale, a contractelor de concesiune de lucrari si a contractelor de concesiune de servicii.
Potrivit proiectului de ordin, „autoritatile contractante/beneficiarii supuse/supusi activitatii de control ex-post au obligatia de a pune la dispozitia echipei de control toate documentele si actele solicitate in termenele stabilite. In cazul in care activitatea de control ex-post se desfasoara la sediul autoritatii contractante/beneficiarului, acestea au obligatia de a pune la dispozitia echipei de control un spatiu adecvat desfasurarii acestei activitati, in cadrul sediului propriu. In cazul in care activitatea de control ex-post se desfasoara la sediul autoritatii contractante/beneficiarului, in vederea finalizarii activitatii de control ex-post, documentele ce reprezinta mijloacele probante vor fi preluate de echipa de control in copie conforma cu originalul. Autoritatea contractanta/beneficiarul are obligatia sa predea documentele solicitate de echipa de control, opisate si insotite de o declaratie a reprezentantului legal al acesteia/acestuia prin care atesta faptul ca a predat echipei de control documente conforme cu originalul. In cazul in care activitatea de control ex-post se desfasoara la sediul ANAP, autoritatea contractanta/beneficiarul are obligatia de a transmite in termenul dispus documentele solicitate in copie, opisate si insotite de o declaratie a reprezentantului legal al acesteia/acestuia prin care atesta faptul ca a transmis echipei de control documente conforme cu originalul, precum si sa permita accesul ANAP la dosarul procedurii generat online, pe site-ul www.e-licitatie.ro. Extinderea controlului ex-post peste obiectivele stabilite initial se face cu aprobarea presedintelui ANAP, la propunerea motivata a echipei de control, avizata de sefii de serviciu/directorul directiei de control ex-post. Pentru a consulta proiectul de ordin in integralitatea sa, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter