RO EN
The cart is empty

SCHINDLER: Adaptare a activitatii la noile conditii de piata

In primele 9 luni din 2009, grupul Schindler - Elvetia a consemnat - pe segmentul productiei de lifturi si scari rulante - comenzi totale in valoare de 6,2 miliarde CHF, in scadere cu 13,7% fata de perioada similara din anul anterior. Daca se ia in calcul o metoda comparativa trimestriala, se constata o diminuare cu 12%, fapt ce reflecta fidel dezvoltarile regionale.
 
"Mediul economic nefavorabil a influentat negativ domeniul constructiilor, determinand o scadere a cererii pe piata echipamentelor noi, mai ales in state precum Spania, SUA, Marea Britanie, Australia si intr-o serie de tari din Europa de Est. Astfel, fata de intervalul similar din 2008, declinul din acest punct de vedere a fost mai mare de 28%. De asemenea, au fost inregistrate reduceri si pe segmentul renovarilor, singurul domeniu care a consemnat o imbunatatire neta fiind cel al serviciilor. Gratie contractelor semnate la inceputul intervalului analizat, veniturile operationale au avut un regres mult atenuat, de numai 5,4%, ajungand la nivelul de 6,1 miliarde CHF. O situatie imbucuratoare este reprezentata de majorarea profitului brut cu 11,8% (732 milioane CHF), fapt care subliniaza eficienta masurilor de protectie initiate chiar in faza incipienta a crizei internationale: ajustarea capacitatilor de fabricatie, sporirea productivitatii, controlul sistematic al costurilor si diminuarea cheltuielilor cu materialele. Aceasta a dus la obtinerea unor economii care depasesc 25 milioane CHF", a declarat Riccardo Biffi, director al departamentului de comunicare al concernului. Pentru perioada urmatoare, specialistii Schindler sunt reticenti in a face previziuni referitoare la evolutia economica, avand in vedere faptul ca bransa specifica are un timp de raspuns caracterizat de o anumita intarziere: scaderea comenzilor din primele 9 luni din 2009 va afecta rezultatele ultimului trimestru si pe cele ale anului in curs. De aceea, pe termen scurt, sunt in curs de implementare proiecte de restructurare a activitatii de baza a companiei, pentru a adapta productia la nivelurile mai mici ale cererii. Informatii suplimentare, la www.schindler.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter