RO EN
The cart is empty

RAWLPLUG: Obiective ambitioase de dezvoltare, in conditii de sustenabilitate

Infiintata in anul 2013, reprezentanta RAWLPLUG din Romania promoveaza pe piata locala a constructiilor produsele specializate, de inalta calitate, ale brandului Rawlplug, alaturi de o gama diversificata de sisteme pentru fixari, ale brandului Koelner. 
Preluand experienta de peste 100 de ani a cunoscutului brand Rawlplug, reprezentanta din Romania aduce pe piata locala produse si sisteme ce beneficiaza de testari, certificate si aprobari europene, acestea fiind cautate si utilizate de expertii celor mai mari companii de constructii.
Un alt avantaj major oferit partenerilor este reprezentat de punerea la dispozitie a unor servicii complete de asistenta tehnica, pentru a le oferi cele mai bune solutii la probleme particulare sau complexe, intalnite in timpul operatiunilor curente de construire.
Pentru a reflecta situatia actuala pe piata de profil si a contura perspectivele de dezvoltare a companiei, a fost solicitata opinia directorului de vanzari al diviziei de produse pentru constructii, George Joitoiu. 
 
- Cum au evoluat vanzarile de produse specifice in 2023? Ce tipuri de solutii din oferta companiei au fost preferate de clienti?
- Anul 2023 a adus companiei o evolutie optima, atat in planul cifrei de afaceri, cat si in cel al dezvoltarii logistice. Tot in ultima perioada, compania noastra si-a extins canalele de vanzari si a incheiat o serie noua de parteneriate stabile. Categoriile de top, pe care ne-am focalizat atentia in 2023, au fost sistemele de fixare pentru termoizolatii, ancorele chimice si mecanice, la care s-a adaugat dezvoltarea noilor grupe de produse, suruburile pentru lemn din gama precum PROCUT, dar si gama de unelte electrice.
In termeni generali, putem considera 2023 ca fiind un an de referinta pentru Rawlplug Romania, prin prisma mutarii in noul sediu, deschiderii noului depozit si lansarii Academiei Tehnice, cu o investitie totala de aproximativ 70.000 de euro.
 
- Ce cifra de afaceri ati inregistrat in primele noua luni ale anului si cum estimati ca va evolua aceasta la nivelul intregului exercitiu financiar, precum si in 2024?
- Primele noua luni din 2023 ne-au adus o cifra de afaceri de aproximativ 33,5 milioane de lei, iar finalul de an preconizam sa il inchidem cu vanzari de 44,8 milioane de lei. In ceea ce priveste 2024, estimam o crestere de circa 13%-15% a incasarilor.
 
- Ce obiective ati planificat pentru anii urmatori?
- Din acest punct de vedere, suntem foarte dinamici. Avem in vedere lansarea noii game de produse Modeco, dedicate pasionatilor de bricolaj. De asemenea, vizam consolidarea echipelor de vanzari si a personalului adminstrativ. In plus, urmarim imbunatatirea modului de punere in opera a produselor si a sistemelor prin activarea serviciilor Academiei. In ceea ce priveste investitiile, intentionam alocarea de fonduri pentru digitalizarea proceselor interne, dezvoltarea de aplicatii software dedicate (peste 0,2 milioane de euro), modernizarea organizarii logistice, pentru un flux mai bun de livrare si disponibilitate stoc extinsa. Ne propunem, totodata, eficientizarea proceselor companiei, respectiv obtinerea de noi certificari. In ansamblu, avem ca tinta consolidarea pozitiei in piata, prin dezvoltarea portofoliilor actuale de produse si lansarea unor solutii noi pentru santiere.
 
- Cum abordati problema zero-carbon in cadrul activitatilor operationale si ce obiective de sustenabilitate aveti stabilite pe termen mediu si lung? Cum sunt primite produsele sustenabile de piata, la finalul anului 2023?
- Rawlplug a adoptat strategia Net Zero 2030, la nivel global atat prin productie, cat si prin consum. Totodata, in Romania, grupul isi desfasoara  activitatea intr-un parc logistic certificat, prevazut cu statii electrice si panouri solare. In ceea ce priveste activitatea companiei la nivel global, se investeste in mod constant in eficientizarea proceselor de productie si logistice, pentru a optimiza activitatea si a rationaliza consumul resurselor. Rawlplug urmareste, cu predilectie, extinderea si promovarea portofoliului de produse care care detine certificari cu privire la impactul asupra mediului, reducerea consumului si a pierderilor de energie. Participam, in mod activ, la evenimentele de constientizare a procesului de diminuare a emisiilor de carbon si de scadere a consumului de energie. De altfel, promovam cu prioritate produse si sisteme care respecta standardele curente de eficientizare. Ne bucuram sa constatam ca exista un interes activ din partea consumatorilor, acestia avand o deschidere si buna intelegere a importantei si impactului materialelor de constructii integrate, o disponibilitatea ridicata de a le utiliza, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice.
 
- Care credeti ca vor fi provocarile anului 2024 in domeniul constructiilor si pentru companie? Dar oportunitatile?
- Din aria provocarilor, pentru zona de constructii civile, industriale si rutiere, ar fi de mentionat abordarea proiectelor de importanta majora, strategice, din sectorul public.
De asemenea, o alta provocare este legata, in continuare, de lipsa de forta de munca specializata. Insa, totodata, vedem si constientizam lista de oportunitati reale, prin activarea proiectelor nationale de reabilitare si consolidare, despre care credem ca vor avea un impact pozitiv asupra industriei materialelor de constructii. Nu in ultimul rand, interesul din ce in ce mai ridicat al populatiei in ceea ce priveste calitatea cladirilor si stilului de viata, va genera cresterea competitivitatii in modul de construire a locuintelor, deci implicit dezvoltarea dinamica a acestui sector. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter