RO EN
The cart is empty

KOMATSU: Cifra de afaceri de peste 11 miliarde USD, la sfarsitul lui 2009

Producatorul de utilaje Komatsu, din Tokio - Japonia, a finalizat raportul financiar pentru primele 9 luni ale anului fiscal 2009 - 2010. Conform documentului dat publicitatii, in intervalul aprilie - decembrie 2009 s-a realizat o cifra de afaceri in valoare de circa 1.000 miliarde yeni (11,2 miliarde USD), in scadere cu 39% fata de intervalul similar din 2008. Previziunile pentru intregul exercitiu financiar indica incasari nete de 1.430 miliarde yeni (16 miliarde USD), ceea ce este echivalent cu o atenuare a ritmului declinului vanzarilor (-29,3%).
In cadrul raportului care include performantele manageriale ale intervalului analizat, se precizeaza faptul ca, in ultima perioada, s-au consemnat primele semne de revigorare ale unor economii, gratie programelor de stimulare implementate de diverse administratii publice centrale. Pentru a fi prevenite scaderi si mai dure ale profitabilitatii, au fost luate masuri de reducere a inventarelor si adaptare a stocurilor la cerintele de pe diversele piete unde compania activeaza. Actiunea a vizat atat segmentul de utilaje pentru constructii, cat si pe cele de echipamente miniere si masini industriale. Pentru a se asigura o sporire a vanzarilor, a fost consolidata forta de vanzari din China - regiune in care nivelul comenzilor a inregistrat cresteri semnificative. Alte piete in care s-a manifestat o revigorare certa sunt cele ale statelor in curs de dezvoltare, cum ar fi Indonezia, India si Brazilia. In pofida majorarii vanzarilor in aceste regiuni, incasarile totale in sectorul de constructii s-au diminuat cu 37,9%, ajungand la 9,5 miliarde USD. In Romania, distribuitor oficial pentru Komatsu este compania Marcom, din Bucuresti. Informatii suplimentare, la www.komatsu.com sau www.marcom.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter