RO EN
The cart is empty

Glass Expert va inaugura un nou centru industrial in 2010


Catalin Horomnea (37 de ani)
Functia/Firma: director general al Glass Expert;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul procesarii sticlei;
Studii: Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Facultatea de Banci si Burse de Valori;
Hobby: motociclism viteza.
Infiintata in 2002, societatea Glass Expert, din Popesti-Leordeni (judetul Ilfov) a devenit unul dintre principalii producatori autohtoni de vitraje pentru aplicatii arhitecturale, obtinute ca urmare a prelucrarii/finisarii sticlei plane furnizate de Saint-Gobain. In urma cu doi ani, compania si-a lansat propria marca de profile din aluminiu pentru partitionari interioare - GEPW -, sistemele fiind proiectate in Marea Britanie. Din gama de produse a firmei fac parte si sistemele de tip Spider, fabricate de Sadev - Franta, utilizate la imbinarea panourilor de sticla din cadrul fatadelor cortina structurale. Totodata, in oferta firmei va fi inclus un produs nou: sistemul de balustrade din sticla, care nu necesita montanti, realizat in colaborare cu o firma de proiectare din Marea Britanie. Activitatile de livrare pe piata interna vor demara efectiv din 2009, in prezent elaborarea strategiei specifice aflandu-se in stadiu de proiect.

- Care sunt directiile prioritare in vederea efectuarii de investitii?
- Dupa cum am stabilit inca din anul 2006, societatea noastra a demarat un program de investitii, planificat pentru intervalul 2007-2010, ale carui costuri erau preconizate la aproximativ un milion de euro. Estimarile initiale au fost depasite, iar in prezent sumele deja alocate au depasit valoarea de doua milioane de euro. Cea mai mare parte a fondurilor s-a cheltuit in luna octombrie a anului precedent, atunci cand am achizitionat si instalat un cuptor de securizare a vitrajelor (marca Tamglass ProE 2442). Prin intermediul liniei tehnologice performante, pot fi prelucrate diverse tipuri de sticla (inclusiv Low-E soft), cu grosimi cuprinse intre 4 mm si 19 mm, respectiv cu dimensiuni de 4.500 mm x 2.400 mm (maxime). Alte achizitii efectuate in 2007 au fost: un echipament marca Simtech, folosit la executia operatiunilor de laminare (cu folie), pentru foi de geam avand un gabarit de 4.500 mm x 1.500 mm, respectiv centrul de procesare Bavelloni Gemy V10, care permite finisarea canturilor la unghiuri cuprinse intre 0° si 45°. De asemenea, in luna august 2007 a fost pus in functiune si un cuptor de curbare a panourilor vitrate cu dimensiuni cuprinse intre 1.500 mm si 2.500 mm, produsele realizate fiind utilizate la usile rotative sau pentru balustrade.

- Cum se structureaza activitatea de prelucrare?
- In 2007, Glass Expert a procesat peste 60.000 mp de sticla, capacitatea de prelucrare majorandu-se, in prezent, la 30.000 mp/luna. Anul trecut, am efectuat livrari de aproximativ 50.000 mp de vitraje, cel mai solicitat produs fiind reprezentat de sortimentul securizat, care detine o cota de 35% din comenzi. Din totalul productiei, acest tip de geam reprezinta 15%. Din punct de vedere valoric, cifra de afaceri consemnata anul trecut a fost cu 30% mai mare decat cea din 2006, ajungand la 1,8 milioane de euro. Pe fondul rezultatelor obtinute in primul semestru al anului in curs (1,9 milioane de euro), estimam ca, in 2008, se vor inregistra vanzari de 2,7 milioane de euro, la nivelul ambelor firme: Glass Expert si Glass Expert Tempered. In contextul cresterii cu 60% a productiei fata de 2007, datorita achizitiilor efectuate si instalarii unui soft de management al controlului intregului proces de securizare (Glass Tempered Process Management), consider ca aceasta tinta este fezabila.

- Prezentati obiectivele firmei, pe termen scurt si mediu.
- Principalul obiectiv pe termen scurt este constituit de initierea procedurilor de obtinere a dreptului de aplicare a marcajului CE pentru toate produsele si speram ca acest proiect sa fie definitivat in luna mai 2009. In intervalul anilor 2008-2010, ne-am planificat si extinderea spatiului de productie, prin constructia unui nou centru de procesare si a unui showroom cu imobil de birouri, avand suprafete de 3.000 mp, respectiv 1.000 mp, care vor fi amplasate in zona de sud a Capitalei. Astfel, se impune crearea unui buget de inca 3 milioane de euro. Totodata, vom dispune si de un utilaj CNC pentru debitarea sticlei tip Jumbo, care va determina o sporire a capacitatii actuale de taiere.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter