RO EN
The cart is empty

FREEDONIA: Ferestrele din PVC pun in pericol suprematia celor metalice

Conform unui studiu elaborat de institutul de cercetare a pietei Freedonia Market Research - SUA, productia de ferestre/usi din China va inregistra o crestere de 11% pe an, in 2011 urmand sa ajunga la nivelul de 195 miliarde yuani (circa 28,5 miliarde USD). Acesta reprezinta, in prezent, cel mai alert ritm de dezvoltare pe plan international. Tendinta este sustinuta de programele guvernamentale recent implementate, care mizeaza pe o imbunatatire a nivelului de termoizolare si pe cresterea performantelor energetice ale imobilelor. De asemenea, un alt factor catalizator al cererii a fost constituit de sporirea solicitarilor in ceea ce priveste gradul de confort al locuintelor.
In acest context, se estimeaza ca ponderea ansamblurilor din PVC se va majora pe termen scurt, in detrimentul modelelor din lemn si sortimentelor metalice, cu toate ca tamplaria din aluminiu domina in continuare piata de profil. Cea mai mare parte a cererii vine dinspre segmentul nerezidential, care a intampinat probleme in ultimul an, aceasta constituind principala explicatie a scaderii livrarilor de sisteme din aluminiu. In ceea ce priveste structura vanzarilor de ferestre, cele destinate sectorului constructiilor noi vor predomina si in acest an, avand o cota de peste 70%. Trebuie precizat faptul ca in China oportunitatile difera in functie de regiunile administrative, cea mai dezvoltata ramanand zona de nord-vest a tarii. In pofida acestei situatii, este de asteptat ca o parte importanta a cererii sa se formeze in regiunile centrale de est si de sud, unde locuieste mai mult de jumatate din populatie. Astfel, este de asteptat ca vanzarile de tamplarie din PVC sa creasca substantial, pe baza solicitarilor de la potentialii clienti ce locuiesc in zonele mentionate. Informatii suplimentare, la www.marketresearch.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter