RO EN
The cart is empty

Besta Group SA investeste in proiecte imobiliare

Paul Tudor (54 de ani)
Functia / Firma:
Presedinte al Besta Group SA;
Studii: Absolvent al Facultatii de Metalurgie, IPB, in 1980; Experienta: inginer proiectant la Neptun Campina. La Turbomecanica Bucuresti, a fost coordonatorul unei echipe de proiectare care a realizat mai multe inovatii si a obtinut brevet de inventie in domeniul aviatiei. In 1991 a infiintat compania Besta Group.
Hobby-uri: arta foto, rafting, tenis.

Anul 2008 devine un moment de referinta pentru compania Besta Group si va marca inceperea investitiilor pentru construirea unui center – service modern in vederea dezvoltarii unui program de activitati productive. Prima hala de productie este dotata cu echipamente pentru fasonarea otelului beton si are ca termen de finalizare ultimul trimestru din 2008. A treia etapa de dezvoltare, ce se va realiza in a doua jumatate a anului 2009, prevede construirea unor noi hale pentru prelucrari metalurgice in regim de centru-service si a unui magazin de desfacere en-detail a materialelor de constructii destinate finisajelor.
- Care au fost cele mai importante investitii realizate in 2007?
- Pentru Besta Group, 2007 a reprezentat un an de consolidare pe piata materialelor de constructii, situandu-ne printre distribuitorii de top in zona metalurgica, a constructiilor de masini, a constructiilor industriale si civile sau a industriei cimentului. In contextul dezvoltarii pietei de materiale de constructii, anul trecut am continuat o noua etapa prevazuta in planul de dezvoltare al companiei, si anume finalizarea depozitului de la Sabareni – Buftea, necesar activitatii de distributie si comercializare a produselor noastre. Obiectivul are o suprafata desfasurata de 15.000 mp, cele mai solicitate produse fiind: otel beton neted si profilat, plase sudate, profile mici, mijlocii si grele, europrofile, tevi rectangulare si tevi de constructii etc. Fondurile alocate in prima etapa de dezvoltare au fost de doua milioane de dolari, din care 0,9 milioane de dolari s-au repartizat in vederea achizitiei de terenuri, iar 1,1 milioane USD s-au investit pentru constructia platformei betonate (suprafata deservita de o macara portal de 20/5 tone-forta). Ca rezultate financiare, in 2007 am inregistrat o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, iar pentru acest an estimam o crestere cu 25% a acesteia.

- Ce produse sunt cele mai solicitate?
- Conform studiilor efectuate de compania noastra, a reiesit tendinta de crestere a cererii de produse fasonate din otel - beton (etrieri, bare debitate la dimensiuni finite, bare indoite la capete etc. ) in detrimentul produselor brute de otel - beton. In acest sens, am investit in construirea unei hale de productie de beton fasonat, cu o capacitate de 1000 t/luna. Societatea si-a diversificat activitatea, distribuind pe piata interna feroaliaje si metale neferoase pentru consumatorii din industria metalurgica si cea a constructiilor de masini, precum si o gama diversa de produse laminate destinate firmelor de constructii civile si industriale. Principalele linii de afaceri ale companiei se concentreaza pe distributia pe piata romaneasca de produse metalurgice (otel beton: neted si profilat, fasonat; profile laminate, corniere, otel lat etc. Compania activeaza pe aceasta piata de peste 16 ani. Investitiile in pregatirea si dezvoltarea profesionala a angajatilor ocupa un loc important in strategia companiei.

- Caracterizati piata romaneasca de profil.
- In general, piata s-a maturizat, dar din pacate, la nivel concurential se observa firme care promoveaza atat produse de calitate indoielnica, cat si servicii neprofesioniste. Tendinta acestora de a realiza un profit rapid, prin livrarea de produse care nu corespund normelor tehnice, poate crea o imagine negativa asupra distribuitorilor de materiale de constructii. In afara masurilor de ordin financiar (cum ar fi neimpozitarea profitului reinvestit sau diferite aspecte de natura birocratica), dezvoltarea mediului de afaceri depinde mult de seriozitatea respectarii contractelor, domeniu in care legislatia trebuie sa suporte imbunatatiri si sa se adapteze cat mai repede la normele comunitare. 

- Ce prevede strategia de dezvoltare a firmei?
- La sfarsitul lui 2007 am intrat si in domeniul dezvoltarii imobiliare, primul proiect fiind in curs de finalizare: complexul rezidential Besta, din Samurcasi (Ilfov). Ansamblul este format din 8 vile exclusiviste care beneficiaza de o baza sportiva cu piscina, terenuri de fotbal/ tenis si sala de fitness. In cadrul aceluiasi plan de afaceri, am prevazut pentru a doua jumatate a anului in curs, demararea a inca doua proiecte de 25 si respectiv 30 de vile in zona Crevedia-Buftea, cu dotari si facilitati asemanatoare. Informatii suplimentare, la www.besta.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter