RO EN
The cart is empty

ANALIZA: 37 miliarde USD pe piata izolatiilor, pana in 2012

Cererea globala de materiale pentru izolatii inregistra o medie anuala de crestere de 3,8% pana in anul 2012, conform unui raport al institutului de cercetare Freedonia. Consumul de produse specifice va insuma, peste doi ani, 21,5 miliarde mp, urmand a ajunge la o valoare de 37 miliarde dolari. Polistirenul va ramane si in intervalul urmator lider de piata in ceea ce priveste vanzarile, cu o cota de 49% din total, datorita - in special - proiectelor de reabilitare termica a cladirilor de locuinte din tarile in dezvoltare din Asia si din sud-estul Europei. In topul preferintelor clientilor se vor afla, de asemenea, izolatiile cu vata minerala de sticla (31%) si cele cu vata bazaltica (16%). Cele mai rapide ritmuri de crestere a activitatii din domeniu vor fi consemnate in Asia (in special in China) datorita evolutiei economice care favorizeaza investitiile in lucrari noi de constructii, dar si a initiativelor guvernamentale de incurajare a realizarii de cladiri eficiente energetic. In ansamblu, China va detine, pana in 2012, 41% din cererea globala de materiale pentru izolatii. In ceea ce priveste pietele puternic industrializate precum cele din America de Nord, Europa Occidentala si Japonia, cresterea cererii din domeniu va fi moderata. Piata europeana a izolatiilor va inregistra o valoare de 6,5 miliarde euro in 2010, polistirenul detinand o pondere de 40%-45% din aceasta, conform unui raport al companiei Rockwool (din Danemarca). Cele mai importante concernuri internationale cu afaceri in domeniul izolatiilor cu polistiren sunt: Recticel, Kingspan, CRH, Dow, BASF, Metechno si Thyssen. Sectoarele de vata minerala de sticla si vata bazaltica dispun de cote de piata cuprinse intre 25% si 30% fiecare, lideri pe aceste piete fiind Saint-Gobain, Knauf, Uralita, Rockwool si Paroc.
Interes sporit pentru programele de reabilitare termica
Incalzirea si racirea cladirilor de locuinte reprezinta aproximativ 40% din energia consumata in societatea moderna, o mare parte a acestor resurse putand fi salvata printr-o izolare termica eficienta. Conform Grupului Interguvernamental privind Schimbarile Climatice (IPCC) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), emisiile de dioxid de carbon (CO2) provenite de la cladiri se vor intensifica, in urmatoarele doua decenii, cu peste 50%, in cazul in care nu se vor lua masuri de eficientizare a consumului casnic. In acest sens, programele nationale de reabilitare termica pot avea o contributie foarte mare la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2, generand economii de pana la 75% in ceea ce priveste consumul de energie la nivelul cladirilor. Necesitatea acestor masuri si solutii oportune a fost discutata la Copenhaga, in cadrul unei conferinte internationale (COP15) ce a avut loc la finele lunii decembrie 2009, in Danemarca. Evenimentul a fost unul de interes pentru companiile cu activitati in domeniul afacerilor cu produse izolatoare, termoizolarea cladirilor reprezentand una dintre cele mai eficiente solutii prin care se poate economisi pana la 20% din consumul total de energie din lume. De asemenea, conform conferentiarilor, acest domeniu poate crea peste un milion de noi locuri de munca.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter