RO EN
The cart is empty

Mindspace: 48% dintre romani prefera in continuare programul de lucru flexibil

Mindspace, furnizor global de spatii de lucru flexibile, a dezvaluit rezultatele celui mai recent sondaj realizat printre angajatii din diverse industrii din intreaga lume privind evolutia atitudinilor fata de locul de munca. Cel mai recent raport privind bunastarea angajatilor arata ca surprinzator de multi angajati, respectiv 9 din 10, considera facilitatile si ofertele legate de bunastare ca fiind critice atunci cand aleg un loc de munca, iar 82% se asteapta sa primeasca sprijin din partea angajatorilor pentru a-si mentine echilibrul intre viata profesionala si cea personala.
In timp ce trendul „quiet quitting” pare sa incetineasca si din ce in ce mai multe companii isi readuc angajatii la birou, sondajul sugereaza ca atitudinile fata de locul de munca si echilibrul dintre viata profesionala si cea personala continua sa evolueze - majoritatea angajatilor acorda mai multa importanta sanatatii mentale si fizice si bunastarii generale. Bunastarea angajatilor a devenit un element critic pentru a stimula productivitatea si a mentine retentia, aspecte pe care companiile trebuie sa le ia in considerare pentru a ramane competitive.
Raportul exploreaza, de asemenea, cele mai semnificative moduri prin care angajatii considera ca angajatorii ar trebui sa le sustina bunastarea generala. 43% dintre participanti au afirmat ca beneficiul cu cel mai mare impact asupra bunastarii este programul de lucru flexibil. Alte beneficii mentionate includ flexibilitatea spatiului de lucru (21%), mese sanatoase gratuite (24%), mai multe zile de concediu (33%), imbunatatirea asigurarii de sanatate (16%) si alte facilitati, cum ar fi salile de sport la locul de munca.
La nivel local, studiul arata ca 48% dintre romani prefera programul de lucru flexibil, 43% isi doresc mai multe zile de vacanta, 29% vor mese sanatoase gratuite, iar 25% vor imbunatatirea asigurarii de sanatate.
Atunci cand au fost intrebati despre efectele negative ale locurilor de munca in care bunastarea nu era o prioritate, 25% dintre respondenti au spus ca astfel de medii afecteaza negativ dorinta lor de a ramane in companie - jumatate dintre acestia (50%) au considerat ca motivatia angajatilor ar fi cea mai afectata, urmata de productivitate (48%) si creativitate (28%).
In Romania, 56% dintre respondenti spun ca scaderea productivitatii este principalul efect negativ al locurilor de munca in care bunastarea nu era o prioritate, 51% spun ca motivatia e cea mai afectata, iar 24% sunt de parere ca cel mai mult ar avea de suferit creativitatea.
Sondajul a avut ca scop evidentierea parerilor actuale ale fortei de munca globale fata de ofertele de bunastare ale angajatorilor, importanta unui angajator orientat catre bunastarea angajatilor ca variabila in alegerea unui nou loc de munca sau in decizia de a ramane la locul de munca actual, precum si modalitatile concrete prin care angajatorii ar putea sustine bunastarea angajatilor.
„Pentru ca atat companiile mari, cat si cele mici isi indeamna treptat angajatii sa revina la birou, acum este momentul pentru angajatori sa reconsidere viitorul muncii, care sa includa optiuni flexibile de lucru in ceea ce priveste programul si locatia, si sa puna mai mult accent pe beneficiile care imbunatatesc bunastarea angajatilor", a declarat Dan Zakai, CEO si co-fondator al Mindspace. „Acest ultim sondaj sugereaza ca angajatii adopta o abordare mai holistica fata de locul lor de munca - cu mai multe asteptari pentru modele de lucru hibride, facilitati care sustin echilibrul intre viata profesionala si cea personala sau imbunatatirea asigurarilor de sanatate. Companiile care cred in revenirea la birou si doresc sa-si pastreze cei mai buni angajati trebuie sa fie orientate spre viitor si sa recunoasca ca facilitatile de wellness integrate nu sunt un lux, ci o necesitate strategica pentru a promova bunastarea, a spori retentia si a stimula succesul organizational."
Mindspace a realizat sondajul pe baza interviurilor cu 2.000 de angajati din SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Polonia, Romania si Israel.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter