RO EN
The cart is empty

BestJobs: 52% dintre angajati considera ca lucreaza mai bine singuri decat in echipa

Intr-un context in care regulile pe piata muncii au fost adaptate pentru a pune pe primul loc siguranta angajatilor, lucrul de la distanta a devenit normalitate pentru multe dintre companii. Angajatii au fost si ei nevoiti sa adopte un nou stil de lucru, scazand interactiunile cu colegii si rezolvand sarcini pe cont propriu. Astfel, 52% dintre angajati considera ca au rezultate mai bune atunci cand lucreaza singuri, arata un sondaj realizat pe platforma BestJobs printre utilizatorii serviciilor Grow, iar 23% nu gasesc nicio diferenta intre rezultatele obtinute individual sau in echipa, in timp ce 25% ar prefera sa imparta sarcinile cu colegii.
Serviciile Grow din cadrul platformei BestJobs includ programe de mentorat, coaching si wellbeing si se celor care vor sa isi dezvolte competentele soft si sa evolueze in cariera.
Abilitatea oamenilor din companii de a conduce echipe in aceasta perioada de munca de la distanta a fost supusa unui test dificil. Astfel, conform sondajului realizat in randul utilizatorilor din ultimul an si jumatate, 56% au incercat sa isi ghideze oamenii catre solutii la problemele lor, adresandu-le intrebari ajutatoare, in timp ce 28% au preferat sa le spuna direct ce sa faca. Cand vine vorba de coordonarea unui proiect, managerii se simt responsabili sa ia ei deciziile, asa cum declara 70% dintre ei, dupa ce 61% spun ca reusesc cu usurinta sa ajunga la o directie comuna cu membrii echipei. 83% se mandresc cu evaluari pozitive din partea colegilor cu privire la abilitatile lor de leadership si project management.
In ceea ce priveste luarea deciziilor, angajatii respondenti se declara adevarati team-players, 60% dintre ei spunand ca ar respecta o decizie luata la nivelul echipei chiar si atunci cand nu corespunde cu parerea lor. In plus, tot 60% s-ar oferi sa isi ajute un coleg chiar si daca acest lucru nu ar functiona in favoarea lor. Flexibilitatea cu care a venit lucrul de la distanta a adus schimbari semnificative in dinamica echipelor. Chiar si in ciuda acestui lucru, comunicarea dintre colegi pare ca nu a avut de suferit, doar 6% dintre respondenti spunand ca nu ar tine cont de sfaturi sau pareri privind activitatea lor. 75% sunt de parere ca feedback-ul colegilor este foarte important si de cele mai multe ori, il cer proactiv. In aceeasi masura, 70% sunt dispusi sa ofere indrumare celorlalti colegi, atunci cand e necesar.
Curaj, perseverenta si adaptabilitate - abilitati accelerate de contextul pandemiei
Angajatii romani dau dovada de motivatie si se declara entuziasmati sa invete lucruri noi (69%), iar cand vine vorba de preluarea initiativei, 61% spun ca prefera sa fie ei cei care mobilizeaza oamenii si organizeaza activitatea, in loc sa fie simpli participanti. Contextul i-a impulsionat pe cei mai multi dintre ei sa isi accelereze abilitatile de adaptare si perseverenta: 77% spun ca atunci cand incearca ceva nou, insista pana reusesc, indiferent de efortul necesar, iar 63% considera ca se pot adapta oricarei noi situatii neprevazute.
Schimbarile pe plan personal si influenta asupra starii emotionale
Toate schimbarile din ultimul an s-au reflectat si in viata personala si in starea emotionala a angajatilor. 29% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca starea lor se schimba rapid de la fericire la tristete, iar 12% considera ca e imposibil sa nu arate cand simt stres sau furie. Pentru 26%, lucrurile care aduc placere pe moment sunt atat de importante, incat nu ar fi dispusi sa renunte la ele, chiar daca efectul pe termen lung este unul nociv. Placerile mici, de moment, conteaza si pentru alti 37% dintre respondenti, care marturisesc ca cedeaza usor impulsurilor de a manca nesanatos sau de a face cumparaturi nenecesare.
Pe plan personal, doar 25% au declarat ca se simt fericiti si satisfacuti cu viata lor din acest moment. 55% considera ca au un scop clar pentru viitorul lor si aproape la fel de multi (54%) au sentimentul ca fac lucruri importante cu viata lor, lucruri care conteaza. Cu lectiile ultimului an facute, mai mult de jumatate dintre ei aleg sa priveasca partea plina a paharului, iar 62% sunt increzatori ca se vor descurca indiferent ce le-ar aduce viitorul.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter