RO EN
The cart is empty

KADRA: Automatizarea ferestrelor, solutie optima pentru criza energetica curenta

Accentuarea crizei energetice europene si necesitatea scaderii amprentei de carbon, la nivel global impune administratorilor de cladiri, indiferent de natura lor, sa gaseasca noi metode de crestere a eficientei energetice. Decidentii politici de la nivel european recomanda, in prag de iarna, economia severa de energie – mai putina caldura in calorifere, dus cu apa abia calduta si mai putine becuri aprinse. Eficientizarea energetica a cladirilor publice (scoli, spitale, administratii publice), de birouri, comerciale, industriale si chiar rezidentiale se poate realiza si prin investitii in automatizarea ferestrelor. Aceste solutii inovative ajuta la scaderea costurilor de incalzire pe timp de iarna sau de racire a spatiilor vara, fara a face rabat de la confort, spun reprezentantii KADRA, companie romaneasca specializata in solutii integrate de automatizare si management al accesului, cu o experienta pe piata de profil de aproape 30 de ani.
"Traim intr-un context complicat, in care trebuie sa facem tot ce putem ca sa scadem factura la energie si sa reducem emisiile de carbon. Insa, la fel de importanta este si calitatea aerului pe care o respiram, precum si starea noastra de bine. Ferestrele automate - independente sau integrate intr-un sistem inteligent - reprezinta o solutie prin care ne pastram confortul si in acelasi timp ne apropiem de dezideratul de eficienta energetica nZEB (Nearly Zero Energy Buildings)", a declarat Octavian Fanea, CEO KADRA. 
 
Ventilatia inteligenta creste confortul si scade factura
"La nivel de companie, suntem foarte interesati de gestionarea ventilatiei naturale in spatii cu densitate mare de populatie. S-au facut investitii in acest sens, nu foarte importante si orientate mai mult spre spatiile de birouri si cele comerciale. Insa, copiii nostri au la fel de multa nevoie sa invete in cladiri cu sistem de ventilatie automatizata, care, de altfel, au avantaje majore evidente si daca sunt utilizate in sistemul sanitar", mai spune Octavian Fanea.
Ventilatia inteligenta presupune conectarea ferestrelor la o unitate de control, un sistem integrat cu diferite scenarii de deschidere. Unitatea primeste date de la senzori multipli: de temperatura, ploaie, vant, concentratie periculoasa a dioxidului de carbon etc. Informatiile sunt analizate si in functie de acestea se comanda inchiderea sau deschiderea partiala sau totala a ferestrelor.
 
 
Sistemele automatizate pentru ferestre aduc o serie de beneficii importante, intre care:
  • economie intre 10% si 21% la factura de energie electrica;
  • calitate superioara a aerului respirat cu efect imediat asupra sanatatii si calitatii vietii, dar si a productivitatii;
  • vredite suplimentare pentru certificarea Green Building (intre 3% si 11% pondere in punctajul general al constructiei);
  • mai multa siguranta in caz de incendiu, pentru ca, pe langa ventilatia naturala, ferestrele automatizate au rol important si in desfumare.   
"Dupa doi ani de pandemie de coronavirus realizam mai clar cat de importanta este calitatea aerului pentru mentinerea sanatatii si cresterea capacitatii de concentrare si productivitatii. In contextul actual, pentru confort si eficienta energetica sporita ne vom baza tot mai mult pe solutii inovatoare, precum automatizarea ferestrelor, care nu este un lux, ci o necesitate", este opinia CEO-ului KADRA, companie care ofera solutii eficiente si complete de automatizare a ferestrelor. Abordand proiectele intr-un mod holistic, KADRA aplica un model de business integrat, oferind solutii de la consultanta si proiectare, la executie si mentenanta. "Este cazul unor spitale la care am implementat de la usi de salon, de sali de operatie, radiologie etc la automatizari de ferestre, ventilatie si sisteme automate de parcare pentru gestionarea fluxului de autovehicule. Unele spitale de stat au reusit chiar sa atraga venituri suplimentare prin implementarea managementului automat al parcarii. Iata cum tehnologia nu doar ne creste calitatea vietii, ci devine sursa de profit", mai spune CEO-ul KADRA, Octavian Fanea.
 
 
***
Cu o experienta de 29 de ani, KADRA ofera solutii tehnice integrate de inginerie si management al cailor de acces. Fie ca este vorba de solutii de automatizare a usilor, portilor si ferestrelor, de managementul parcarilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inoveaza continuu, asigurand partenerilor sai servicii complete, de la consultanta pana la proiectare, executie si mentenanta, totul pentru sporirea confortului si sentimentului de siguranta.
Printr-un model de business integrat si know-how inovativ, KADRA pune la dispozitia pietei toate solutiile si sistemele de acces pentru cladiri rezidentiale, industriale, pentru unitati medicale, spatii urbane si locuinte individuale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter