RO EN
The cart is empty

ELCO lanseaza pompele de caldura pentru spatii comerciale si rezidentiale

ELCO, brandul german de solutii de incalzire comerciale, parte din portofoliul Ariston Group, lanseaza pe piata locala gama de pompe de caldura AEROTOP® M si AEROTOP® L, care utilizeaza aerul inconjurator ca sursa de energie, fiind o solutie sustenabila in cadrul unui sistem de incalzire, inclusa in clasa energetica A++.
AEROTOP® M si AEROTOP® L sunt pompe de caldura aer-apa, reversibile (ofera incalzire si racire) si functioneaza cu agent frigorific R32, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului, cu un potential de incalzire globala (GWP) cu 70% mai mic, comparativ cu R410A.
“Pompele de caldura ELCO vin in completarea solutiei deja existente, care consta in cazane in condensare de puteri mari si pot fi folosite ca atare (cu puteri intre 24kW-88kW), in cascada (putere de pana la 1.4MW) sau in sistem hibrid (pompa de caldura si cazan). Acestea ofera proprietarilor si dezvoltatorilor de cladiri rezidentiale, comerciale si industriale o solutie de incalzire si racire foarte eficienta, care poate contribui in mod hotarator la reducerea consumului de energie si ofera control asupra costurilor de operare. Dupa lansarea pompelor de caldura Ariston pentru uz domestic, am adus in Romania aceasta solutie destinata companiilor, pentru spatii mari. Credem ca alegerea produselor sustenabile, care utilizeaza surse regenerabile, este esentiala pentru reducerea emisiilor si urmarirea obiectivelor climaticei ale UE pentru 2030”, a declarat Catalin Draguleanu, Senior Director Ariston Romania.
Solutiile actuale de incalzire in birouri, scoli si fabrici se bazeaza in mare masura pe combustibili fosili, care genereaza emisii semnificative de gaze cu efect de sera. Astfel, este necesara tranzitia la metode mai eficiente si mai economice de incalzire a cladirilor, iar pompele de caldura sunt tehnologia principala pentru decarbonizarea acestora, reducand in acelasi timp dependenta companiilor si consumatorilor de preturile costisitoare la combustibilii fosili. Fiind alimentate cu energie electrica cu emisii scazute, acestea reduc expunerea companiilor la cresterile de preturi la combustibilii fosili, demers extrem de actual in contextul crizei energetice globale in curs.
Gama AEROTOP® M si AEROTOP® L include mai multe modele, cu sisteme de operare cuprinzatoare, astfel incat pentru cerinte deosebit de mari pot fi conectate in paralel pana la patru pompe de caldura iar intr-o retea locala pot fi gestionate pana la 16 unitati.
Solutii eficiente pentru sisteme hibride si economii la consumul de energie
Pompele AEROTOP® pot fi combinate cu centrale termice in condensare pe gaz, foarte eficiente, fiind realizata astfel cea mai buna solutie hibrida pentru incalzire, racire si prepararea de apa calda menajera. De asemenea, utilizarea acestora in modul ECO permite cele mai mari economii de energie, cu pastrarea nivelului ridicat de confort, de incalzire sau racire. Cu aceasta functie, pot fi definite perioadele de utilizare principale si secundare pentru functionarea zilnica, respectiv o perioada in care trebuie asigurat confort maxim (in timpul zilei) si o perioada in care se opteaza pentru economisirea de energie (in timpul noptii).
“Fiind unele dintre cele mai performante produse din categoria aplicatiilor care ofera concomitent incalzire si racire, produsele AEROTOP® vin cu o serie intreaga de beneficii, respectiv contribuie la reducerea amprentei de carbon si imbunatatirea amprentei ecologice, avind in vedere ca genereaza mai putin CO2. De asemenea, implementarea acestor produse in cadrul unui proiect contribuie la reducerea costurilor facturilor de energie, pompele de caldura au costuri de service si intretinere mai mici si durata de viata mai indelungata”, a subliniat Catalin Draguleanu, Senior Director Ariston Romania.
Pompele de caldura reprezinta in prezent tehnologia de incalzire predominanta in mai multe tari. De exemplu, utilizarea pompelor de caldura depaseste 60% in cladirile din Norvegia si peste 40% in Suedia si, respectiv, Finlanda.
Avand in vedere numeroasele avantaje pe care le aduc, mai multe state au adoptat politici pentru a atenua obstacolele financiare si informationale legate de pompele de caldura industriale. De exemplu, Germania ofera finantare pentru programe de eficienta energetica destinate companiilor, care pot compensa pana la 55% din costul initial al unui proiect care vizeaza instalarea de pompe de caldura, program plafonat la 15 milioane EUR/proiect. Alte tari europene au adoptat initiative comparabile sau ofera sprijin pentru instalarea de pompe de caldura industriale in cadrul programelor nationale de eficienta energetica.
Produsele raspund nevoii de sustenabilitate si performanta energetica
Lansarea noilor produse ELCO are loc intr-un moment in care piata constructiilor din Romania se aliniaza la politicile europene de sustenabilitate, odata cu intrarea in vigoare a reglementarii tehnice Mc 001-2022, privind metodologia de calcul a performantei energetice a cladirilor. Noua reglementare precizeaza documentele care trebuie prezentate de constructori in diferite faze ale proiectarii sau in vederea receptionarii cladirilor noi (obligatoriu incadrate in categoria NZEB - cladiri cu consum de energie aproape de zero), respectiv a celor existente care se renoveaza. Exigentele tehnice impuse de noua reglementare vor contribui substantial la reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera in domeniul constructiilor, respectiv la cresterea procentului de energie consumata, provenita din surse regenerabile pana in 2030 si decarbonizarea acestui sector pana in 2050.
„In calitate de producator de sisteme de incalzire, suntem constienti de eforturile pe care le fac clientii nostri si sectorul privat in general pentru a sustine trazitia ecologica si pentru a se incadra in aceste noi reglementari. Suntem pregatiti si ii sustinem in continuare, prin lansarea pompelor de caldura comerciale AEROTOP®, care ajuta la maximizarea eficientei energetice si la minimizarea costurilor operationale si sunt potrivite pentru o gama ampla de aplicatii”, a mai afirmat Catalin Draguleanu.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter