RO EN
The cart is empty

ROCKWOOL: Stabilizare a afacerilor in primele trei luni din 2010

Vanzarile grupului Rockwool, din Danemarca, unul dintre cei mai mari producatori de materiale termoizolante din Europa, s-au stabilizat in primul trimestru al acestui an, la aproximativ 2,52 miliarde coroane daneze (DKK), echivalentul a 338,7 milioane de euro. Veniturile au depasit estimarile oficiale anuntate de conducerea grupului la sfarsitul lunii decembrie 2009. Pentru 2010, se previzioneaza o noua depreciere a cifrei de afaceri, cu 5% in raport cu anul trecut. "Vanzarile externe de materiale izolatoare au scazut cu 4%, la doua miliarde DKK (268,8 milioane de euro), in timp ce divizia de sisteme specifice a sporit cu 13%, la 498 milioane DKK (67 milioane de euro). Conditiile de comercializare a produselor pentru izolatii au fost dificile in perioada analizata, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile in majoritatea statelor din Europa. In pofida functionarii la capacitati reduse, am reusit sa ne eficientizam liniile de productie pentru a face fata cererii, conform planurilor", se arata in cel mai recent raport financiar al grupului. In ceea ce priveste urmatoarele trei trimestre, reprezentantii Rockwool nu se asteapta la o revenire a economiei europene, insa sunt mai optimisti in ceea ce priveste cresterea vanzarilor ca urmare a alocarii de fonduri guvernamentale pentru programele nationale de reabilitare termica.
Rockwool este prezenta si pe piata din Romania, unde comercializeaza vata bazaltica importata de la fabricile din Ungaria si Cehia. Informatii suplimentare, la www.rockwool.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter