RO EN
The cart is empty

PLACI CERAMICE (FAIANTA): Stabilizare a importurilor la 2.500 de tone

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), la nivelul anului 2008 valoarea importurilor de faianta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone, respectiv… milioane mp), iar in 2009 s-a consemnat un nivel valoric de 29,47 milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… de tone sau… milioane mp). In trimestrul al patrulea din 2009, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… mp), in regres fata de cele… milioane de euro (respectiv… tone si… mp), din intervalul iulie-septembrie. De altfel, analizand structura sezoniera a importurilor de faianta, rezulta faptul ca in semestrul al doilea a fost consemnata cea mai propice perioada pentru afacerile firmelor importatoare. Referitor la structura, in 2009 aceasta s-a schimbat considerabil (la fel ca si preferintele consumatorilor, care au achizitionat preponderent produse din categoria celor cu un cost mediu sau scazut). Astfel, China s-a situat in premiera in topul surselor de provenienta (26%), cantitatea comercializata devansand-o pe cea importata de la firmele spaniole (care au detinut prima pozitie in intervalul anilor 2002-2008). Totodata, firmele din Turcia au reusit sa ramana competitive, ocupand pozitia secunda (cu 21% din total). Totusi, gradul de utilizare a placilor de faianta importate din Spania continua sa fie semnificativ (20% din importuri), pozitia a patra fiind detinuta si consolidata de exportatorii din Bulgaria (10%). Companiile din Egipt au pierdut patru puncte procentuale, de la 11% in 2008 la numai 7% anul trecut. Pe baza noilor date statistice, departamentul de analiza al revistei Agenda Constructiilor preconizeaza ca, in 2010, valoarea totala a livrarilor de faianta din strainatate ar putea consemna…
***
Pentru dezvoltarea si eficientizarea activitatii, compania dumneavoastra trebuie sa aiba acces permanent la noile informatii sintetice cu privire la evolutia sectorului propriu de activitate. Departamentul de analiza Agenda Constructiilor & Fereastra editeaza trimestrial sinteza datelor referitoare la importul/exportul de placi ceramice, lacuri si vopsele, scule electrice, profile din PVC, profile din aluminiu, sisteme de feronerie, sticla arhitecturala etc. Analizele includ comentarii, tabele si diagrame referitoare la structura, valoare, evolutie, surse de import/export (tari de origine si destinatie) pentru intervalul 2009-2010 si estimari referitoare la perspectivele evolutiei importurilor sau a operatiunilor de export. Pentru exemplificare, va rugam sa accesati varianta demonstrativa: click aici!
Pentru a receptiona datele - in format complet - va invitam sa transmiteti talonul completat la: tel./fax: 021/336.04.16/17; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pentru oferta de abonare click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter