RO EN
The cart is empty

MOELVEN: Venituri totale de peste 900 milioane de euro, in 2010

Producatorul de materiale de constructii din lemn Moelven (Norvegia) a inregistrat, anul trecut, venituri totale de 7,18 miliarde coroane norvegiene (NOK), echivalentul a 911,8 milioane de euro. Rezultatele reprezinta o crestere de aproximativ 15% a afacerilor, fata de nivelul din 2009 (6,24 miliarde NOK). La o baza de raportare trimestriala, in perioada octombrie - decembrie 2010 grupul Moelven a consemnat vanzari de 1,885 miliarde NOK (239,2 milioane de euro), cu 25,8% mai mult decat in acelasi interval din 2009. "Dinamica activitatii din ultimul trimestru al lui 2010 a fost superioara pentru toate diviziile, comparativ cu nivelul anului anterior. Totusi, veniturile perioadei au fost afectate de mentinerea unor costuri scazute la semifabricatele din lemn (cherestea din pin si molid)", se mentioneaza in cel mai recent raport financiar al companiei. In ceea ce priveste investitiile, acestea au insumat 258,4 milioane NOK (32,8 milioane de euro) in 2010, fiind excluse achizitiile. Din punct de vedere al structurii livrarilor, veniturile provenite din exploatarea diviziei de cherestea au totalizat 2,43 miliarde NOK (309,2 milioane de euro), in crestere cu 12,4% fata de nivelul din 2009. Potrivit oficialilor Moelven, consumul de cherestea este in crestere. Livrarile de elemente semifabricate din lemn au insumat 2,68 miliarde NOK (340,6 milioane de euro), cu 20,5% mai mult decat in cele 12 luni anterioare. Afacerile celei de-a treia divizii a grupului - sisteme din lemn pentru constructii - au sporit pana la 2,17 miliarde NOK (275,6 milioane de euro).
In Romania, concernul norvegian detine compania Glulam, una din cele mai importante societati autohtone producatoare de lemn lamelat incleiat (tip glulam) si panouri termoizolante «sandwich». Infiintata in 1999, firma beneficiaza de o unitate de productie amplasata in comuna Ulmi (judetul Dambovita). Informatii suplimentare, la www.moelven.com, www.glulam.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter