RO EN
The cart is empty

MOELVEN: Stabilizare a cererii de produse din lemn pentru constructii

Grupul Moelven, producator norvegian de materiale de constructii din lemn, a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, venituri de 1,47 miliarde coroane norvegiene (NOK*), in crestere usoara fata de aceeasi perioada din 2009 (1,45 miliarde NOK). "Cu toate ca pe majoritatea pietelor unde activam au aparut semne de revigorare, vanzarile companiei se situeaza aproape de nivelul anului trecut. Un factor negativ a fost constituit de conditiile meteorologice nefavorabile, care au provocat cresterea costurilor de productie in mai multe fabrici, din cauza necesitatii achizitiei unor echipamente scumpe si a efectuarii procedeelor de deszapezire", se mentioneaza in cel mai recent raport financiar al companiei. In ceea ce priveste investitiile, in primul trimestru acestea au insumat 51,3 milioane NOK. Din punct de vedere al structurii livrarilor, veniturile din exploatare ale diviziei de cherestea au totalizat, in perioada analizata, 562,4 milioane NOK, in crestere fata de nivelul din 2009, in timp ce numarul de angajati din departament s-a diminuat la 661 (de la 725 in primele trei luni ale anului trecut). Potrivit oficialilor Moelven, consumul de cherestea este in crestere - cu toate ca nivelul cererii se mentine scazut. Livrarile de elemente din lemn au insumat 502,1 milioane NOK, cu 10% mai mult decat in intervalul ianuarie - martie 2009, numarul angajatilor diviziei nefiind modificat. Acest sector a fost cel mai afectat de sezonul rece din Peninsula Scandinava, in martie fiind consemnata o revenire a cererii, datorata, in mare parte, imbunatatirii activitatii din domeniul constructiilor. Afacerile celei de-a treia divizii a grupului - sisteme pentru constructii - s-au diminuat usor, pana la 451,2 milioane NOK. Pentru 2010 reprezentantii grupului estimeaza o stabilizare economica si o sporire a cererii de materiale de constructii pe baza de lemn, in conditiile in care preturile de livrare vor continua sa creasca.
In Romania, concernul norvegian detine compania Glulam, una din cele mai importante societati autohtone producatoare de lemn lamelat incleiat (tip glulam) si panouri termoizolante «sandwich». Infiintata in 1999, firma beneficiaza de o unitate de productie amplasata in comuna Ulmi (judetul Dambovita). Informatii suplimentare, la www.moelven.com, www.glulam.ro
* 1 NOK = 0,12 EUR, potrivit cursului valutar la zi.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter