RO EN
The cart is empty

BAUMIX: Cifra de afaceri de 30,7 milioane de lei, pentru 2010

Pentru intreg anul in curs, societatea Baumix estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 30,7 milioane de lei, in scadere cu 15% fata de 2009. In intervalul ianuarie –septembrie a.c. firma a inregistrat un profit de 0,77 milioane de lei, in pofida unei scaderi de circa 30% a pietei specifice. “In acest an ne-am confruntat cu o diminuare semnificativa a segmentului de activitate, cu un context concurential caracterizat de practici de dumping si atacuri neconcurentiale, cu lipsa unor dezvoltari imobiliare importante si programe de anvelopari incetinite, sau chiar anulate catre sfarsitul anului”, a declarat Augustin Russu, director general al companiei. Compania dispune de sase linii de productie la Ploiesti, cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar. “In prezent lucram doar la 60% din capacitate. Nu intentionam sa exportam in alte state. Ne focusam doar pe piata interna, cel putin deocamdata”, a precizat oficialul Baumix. In primele noua luni ale anului, cele mai mari livrari ale produselor Baumix s-au inregistrat in zona Moldovei.
Strategia firmei pentru 2010 a inclus: eficientizarea costurilor operationale si a procesului de productie, prin relocarea fabricii de la Gherla in Ploiesti si cresterea cu 40% a productivitatii; imbunatatirea structurii generale a costurilor; investitii in modernizarea echipamentelor de productie, cu scopul cresterii randamentului si asigurarii unei calitati ridicate a produselor etc. Pentru 2011 compania isi propune majorarea cifrei de afaceri pana la nivelul din 2009, respectiv 36 milioane de lei. “Nu credem in redresarea pietei in 2011. Asteptam primele semnale pozitive de pe piata materialelor de constructii grosiere, care vor atrage, in decurs de cateva luni si cresterea pietei de mortare. Speram ca 2012 sa aduca stabilitate si poate o majorare de 5% a segmentului”, a adaugat Augustin Russu. Informatii suplimentare, la www.baumix.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter