RO EN
The cart is empty

BAUMIT: Au fost decernate premiile Fatada Anului 2009

ImageCu ocazia inaugurarii oficiale a celei de-a treia unitati de productie a companiei Baumit Romania (amplasate in localitatea Bolintin Deal, din judetul Giurgiu), au fost inmanate premiile editiei 2009 a concursului national "Fatada Anului". In cadrul competitiei au fost inscrise peste 100 de proiecte din intreaga tara, analiza si evaluarea propunerilor fiind realizate de o comisie formata de cinci arhitecti, condusa de Sorin Vasilescu, director al Scolii de Inalte Studii a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, din Bucuresti. Acesta a declarat ca "firma Baumit a pastrat o buna traditie si a invitat din nou specialistii spre a-si exprima punctul de vedere privitor la nivelul la care materialele proprii au contribuit la o expresie onorabila si satisfacatoare a arhitecturii contemporane". La randul sau, Laurentiu Lupusor, director general Baumit Romania, a afirmat ca "acest concurs sustine dezvoltarea peisajului urbanistic romanesc. A doua editie coincide cu alte doua evenimente importante pentru compania noastra, si anume inaugurarea noii fabrici si aniversarea a 15 ani de prezenta pe piata autohtona". Proiectele castigatoare ale celor trei sectiuni au fost urmatoarele:
1. Categoria - locuinte unifamiliale:
* Imobil situat in strada Medierii nr. 4, Corbeanca, judetul Ilfov;
* Locuinta amplasata in aleea Primaverii nr. 4, Craiova, judetul Olt;
* Vila Tudor, din localitatea Corbeanca, judetul Ilfov;
2. Grupa - cladiri rezidentiale, administrative si de birouri:

* Bloc de apartamente, situat in strada Soldat Buciumat, Bucuresti;
* Imobil Sedako, amplasat in strada Grigore Alexandrescu - Timisoara;
* Ansamblu rezidential din strada Trifoiului, Cluj-Napoca;
3. Sectiunea - cladiri reabilitate:
* Teatrul National din Caracal, judetul Olt;
* Complexul Ursulinelor din Oradea, judetul Bihor;
* Spitalul Clinic C.I. Parhon din Iasi.
***
Noua fabrica Baumit a necesitat un efort financiar in valoare de 16 milioane de euro si are o capacitate de 300.000 tone/an. La festivitatile organizate cu prilejul deschiderii oficiale au participat Robert Schmid - director executiv Schmid Industrie Holding, Laurentiu Lupusor, precum si o serie de oficialitati locale. Cei 400 de invitati (arhitecti, proiectanti si distribuitori ai produselor Baumit) au vizitat noul obiectiv - cel mai modern din aceasta categorie, la nivel european. Astfel, capacitatea totala de fabricatie a mortarelor uscate detinuta de concern pe plan autohton a ajuns la 650.000 tone/an. Informatii suplimentare, la www.baumit.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter