RO EN
The cart is empty

ARCON: Majorare cu 15% a volumului productiei de membrane bituminoase

In intervalul ianuarie - mai a.c., societatea Arcon a inregistrat o majorare de 15% a productiei de membrane bituminoase cu elastoplastomeri. Cifra de afaceri aferenta acestui segment de activitate a crescut cu 9%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. „Majorarea se explica prin intensificarea eforturilor de vanzari in prima jumatate a anului si prin dezvoltarea exporturilor cu aproximativ 10% in comparatie cu primele cinci luni din 2009. O cota importanta din produse se indreapta catre Bulgaria”, a declarat Ioan Titeiu, director general al companiei. Societatea are o cota de piata de aproximativ 11%, ccorespunzatoare unui volum de 350.000 metri cubi de polistiren.
Arcon este unul dintre cei mai mari producatori de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii din Europa Centrala si de Est. In ultimii trei ani, firma a dezvoltat una dintre cele mai mari capacitati de productie de polistiren expandat din Romania. „Pe sectorul productiei de polistiren am avut o crestere de 8,6%, in volum. Veniturile pe acest sector au inregistrat o scadere de 5%. Explicatia acestei situatii o reprezinta scaderea pretului mediu de productie. Daca in 2008 pretul mediu era de 30 de euro/mc de polistiren, in 2009 acesta a ajuns la 26 de euro, pentru ca in 2010 sa ajunga la un pret mediu de 23,3 euro”, a precizat Ioan Titeiu.
Volumul pietei de polistiren - 3,3 milioane de metri cubi
Un alt factor determinant in cresterea volumelor de vanzari de polistiren este reprezentat de programul de reabilitare termica, aplicat la nivel national. „Romania se afla intr-un moment crucial in ceea ce priveste reabilitarea energetica. Standardele europene impun o dimensiune de 38 cm - 45 cm grosime pentru polistiren, in timp ce normativul roman in constructii (C107) recomanda o dimensiune de 12 cm -15 cm in proiectare. In cativa ani tara noastra va trebui sa adopte recomandarile UE, asa ca pentru a ne proteja pe termen mediu si lung trebuie sa constientizam acest aspect atat la nivelul firmelor de proiectare, dar si in in zona opiniei publice”, a adaugat oficialul companiei. Conform studiilor firmei Arcon, piata de polistiren s-a ridicat anul trecut la aproximativ 3,3 milioane de metri cubi. „Un punct de referinta important in aceasta estimare este reprezentat de importul de materie prima, care s-a ridicat la 45.500 de tone de stiren in 2009”, a concluzionat Ioan Titeiu. Informatii suplimentare, la www.arcon.com.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter