RO EN
The cart is empty

ARCON: Investitii de 8 milioane de euro in extinderea liniilor de productie

In luna iunie a.c., societatea Arcon va inaugura, la Sfantu Gheorghe, a doua linie de productie de polistiren expandat, capacitatea de fabricatie a firmei ajungand, astfel, la 900.000 metri cubi. “Dispunem de cele mai noi tehnologii de productie la nivel european, avand doua linii complete de fabricare. Vizam prima pozitie pe piata polistirenului expandat in Romania, precum si o prezenta cat mai activa in zonele limitrofe”, a declarat Ioan Titeiu, director general al firmei.
Noua investitie a fost demarata in 2008, prin extinderea halelor de productie si depozitare. In 2009 echipamentele au fost contractate de la producatorul italian Nuova Idropress, iar in 2010 au urmat fazele de instalare, testare si, in cele din urma, de pornire a productiei. Prima linie de polistiren expandat a fost inaugurata in octombrie 2005, iar investitia totala a companiei Arcon in acest sector se ridica la peste 8 milioane de euro.
Pentru acoperirea cererii in zona programelor de termoizolatii, firma a dezvoltat propriul sistem termo - Arcotherm, care a fost implementat in primul proiect din tara de reabilitare termica integrala a unui cartier de blocuri de locuinte. Totodata, societatea are in curs de patentare si sistemul inovator de reabilitare a acoperisului - Arco termo/hidro - bazat pe membranele termoadezive si polistirenul expandat profilat.
***
Firma Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, in prezent avand 160 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii. Dezvoltarea capacitatilor de productie, din punct de vedere al calitatii si cantitatii, a permis companiei sa realizeze exporturi de membrane bituminoase, acestea atingand o pondere de aproximativ 10% din totalul afacerilor. Principalele piete accesate pana in prezent sunt cele din Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia si Danemarca. Informatii suplimentare, la www.arcon.com.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter