RO EN
The cart is empty

MTIC: Circa 355 milioane lei, necesare pentru constructia centurii Sfantu Gheorghe

Constructia soselei de centura a municipiului Sfantu Gheorghe ar putea costa 355,43 milioane de lei, din care aproape 330 milioane de lei reprezinta valoarea lucrarilor de constructii-montaj, potrivit proiectului de HG publicat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) in dezbatere publica.
Soseaua va avea o lungime de 11,56 km, cu trei pasaje, doua spatii pentru parcari si un centru de intretinere (P+1E) cu depozit pentru materiale.
Durata propusa pentru executie este de doi ani. Suprafata totala ocupata de viitoarea varianta ocolitoare a fost estimata la 50,67 ha, din care necesarul de expropriat este de 48,71 ha.
Potrivit anexei ce prezinta indicatorii tehnico-economici, finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, prin bugetul MTIC.
In faza de implementare a proiectului se estimeaza ca vor fi angajate aproximativ 180 de persoane.
Pana in acest moment, a fost obtinut Acordul de Mediu nr. 1/14 octombrie 2019 emis de catre Agentia pentru Protectia Mediului Covasna in care se specifica planurile de monitorizare si masurile de protectie pe timpul executiei si exploatarii. Proiectul a fost supus consultarilor Consiliului Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte, fiind emis avizul nr. 7/23 martie 2020.
Proiectul de HG a fost lansat in dezbatere publica pe 16 aprilie 2020, aceasta etapa urmand a se incheia la data de 27 aprilie a.c.
Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter