RO EN
The cart is empty

CNAIR lanseaza primele licitatii pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti

Documentatiile pentru demararea procedurilor de atribuire a lucrarilor la sectiunile 1 si 5 ale autostrazii Sibiu-Pitesti au fost transmise catre SEAP de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA. Cele doua contracte au o valoare cumulata de 560 milioane de euro (fara TVA).
Conform datelor companiei de drumuri, pentru Sectiunea 1 (Sibiu-Boita), cu o valoare de aproximativ 165 milioane de euro (fara TVA), proiectarea va dura 12 luni, iar executia lucrarilor, 36 de luni. Lotul 1 aferent Sectiunii 1 va fi cuprins intre km 0+000 si km 13+170, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem. In continuare, traseul autostrazii va traversa la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G, Avrig - Marsa - Talmaciu - Sadu, pana in zona Boita, unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.
In cazul Sectiunii 5, investitia a fost evaluata la 395 milioane de euro (fara TVA), durata proiectarii fiind stabilita la 12 luni, iar cea a constructiei propriu-zise, la 48 de luni de la data atribuirii.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor pentru ambele sectiuni este de aproximativ trei luni. Tronsonul este cuprins intre km 92+600 si km 122+950, traseul autostrazii urmand a incepe in zona localitatii Curtea de Arges si a continua paralel cu raul Arges, pana la actuala centura a municipiului Pitesti. Traseul acestei sectiuni este amplasat in judetul Arges si are o lungime de 30,35 km.
Autostrada Sibiu-Pitesti este o parte importanta a coridorului 4 Pan-European care traverseaza Romania de la vest la est.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter