RO EN
The cart is empty

CNAIR: Incep lucrarile de constructii pe un nou segment din Autostrada Transilvania

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a semnat contractul pentru pentru proiectarea si executia subsectiunii 3C2, Chiribis - Biharia (km 30+550 - km 59+100), parte a Autostrazii Brasov - Targu Mures - Cluj - Oradea (Autostrada Transilvania).
Lucrarile vor fi executate de asocierea Trameco SA (parte a Selina Grup) - Vahostav SK - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt - East Water Drillings, care au castigat licitatia de atribuire cu o oferta in valoare de 326,51 milioane de lei (69 milioane de euro), fara TVA. Termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru executie este de 18 de luni. Perioada de garantie a lucrarilor efectuate a fost stabilita la 10 ani.
Finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile.
Conform datelor CNAIR, subsectiunea 3C2 (Chiribis - Biharia) are o lungime de 28,55 km si incepe din zona localitatii Sinlazar (intersectia cu drumul national DN 19E) si tranziteaza o zona de campie, intre localitatile Misca si Chislaz, unde DN 19E (Chiribis - Salard - Biharia) a fost deviat in lungul autostrazii, pe o lungime de 4,2 km. Traseul continua la sud de localitatea Poclusa de Barcau, se inscrie din nou in lungul DN 19E, intre localitatile Sarsig si Haucesti si intersecteaza DJ 767 (Tiglead - DN19E), la km 39+950. La km 40+980, traseul autostrazii trece prin aria protejata Fegernic, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, iar la km 41+319 intersecteaza DC 42. Traseul autostrazii ocoleste la nord localitatea Fegernic, iar la km 48+500 se intersecteaza cu un drum local situat la sud de localitatea Salard. In continuare, traseul autostrazii se indreapta spre granita romano-ungara, intersectand DN 19E la km 55+100, drum national ce va fi deviat de la traseul existent pe o lungime de 1,8 km.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter