RO EN
The cart is empty

CNADNR a semnat contracte in valoare de un miliard de lei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a semnat contractele pentru executia primelor doua loturi ale autostrazii Sebes - Turda, cu o lungime totala de 41,25 km, valoarea totala a proiectelor fiind de 1,091 miliarde lei (circa 246,5 milioane de euro). Astfel, primii 17 km corespunzatori primului lot vor fi construiti de asocierea formata din Impresa Pizzarotti & C SpA si Pomponio Constructii, valoarea contractului fiind de 541,74 milioane de lei (122,4 milioane de euro). Celalalt contract a fost semnat cu un consortiu alcatuit din Aktor SA si Euro Construct Trading '98. Pentru constructia a 24,25 km de autostrada, cele doua companii vor primi 549,33 milioane de lei (124 milioane de euro). Finantarea ambelor sectoare de drum va fi sustinuta, in proportie de 85%, de Uniunea Europeana, prin Fondul de Coeziune, iar diferenta de 15% va proveni de la bugetul de stat. Conform datelor CNADNR, durata lucrarilor este de 22 de luni (respectiv in septembrie 2016), din care 4 luni pentru proiectare si 18 pentru executia efectiva a lucrarilor, in timp ce perioada de garantie a fost stabilita la 48 de luni de la inaugurarea celor doua tronsoane.
Constructia autostrazii Sebes - Turda, cu o lungime totala de 70 km, a inceput in prima parte a anului 2014, loturile 3 si 4 fiind realizate de asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA (12,5 km, intre Aiud si Decea), respectiv de consortiul Porr Construct - Porr Bau GmbH (16,3 km, intre Decea si Turda). Valoarea totala a investitiei este de 554 milioane de euro, aceasta fiind prima autostrada din Romania ce a obtinut finantare europeana pentru toate sectiunile construite.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter