RO EN
The cart is empty

TRANSGAZ incepe lucrarile de constructie a conductei BRUA

Transgaz a semnat contractele de executie pentru 479 km de conducte din cadrul proiectului BRUA de pe teritoriul Romaniei, conducta ce va asigura transportul de gaze naturale dintre Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria. Aceasta prima etapa a proiectului va conecta localitatile Podisor si Recas, lucrarile fiind impartite in trei loturi.
Pentru demararea lucrarilor, au fost atribuite, astfel, trei contracte.
Pentru doua loturi, licitatia a fost castigata de doua consortii conduse de Habau PPS Pipeline Systems, companie austriaca prezenta si in Romania, cu sediul la Ploiesti. Celalalt lot va fi realizat de un consortiu condus de INSPET SA, cu sediul tot la Ploiesti. Intr-una din asocierile conduse de Habau PPS Pipeline este asociat si INSPET. Valoarea contractelor, conform anuntului de participare publicat in cadrul SEAP, este de 1,28 miliarde lei, fara TVA.
Primul lot include executia conductei in zona localitatii Podisor (km 0 - km 180), in zona localitatii Valeni (judetul Valcea), cu efecte in judetele Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt si Valcea. Valoare estimata a acestei sectiuni este de 413,44 milioane de lei, din care Transgaz va pune la dispozitia constructorului materiale (teava si curbe), utilaje si echipamente (robinete si imbinari electroizolante) in valoare de 267,75 milioane de lei. Acest lot a fost castigat de asocierea condusa de INSPET SA, care va implementa proiectul alaturi de alte cinci companii asociate.
Lotul al doilea vizeaza executia conductei din zona localitatii Valeni (km 180 - km 320), in zona localitatii Pui (judetul Hunedoara) si produce efecte in judetele Valcea, Gorj si Hunedoara. Valoarea estimata a lucrarilor este de 412 milioane de lei, din care Transgaz va pune la dispozitia constructorului materiale (teava si curbe), utilaje si echipamente (robinete si imbinari electroizolante) in valoare de 247 milioane de lei. Acest lot a fost castigat de un consortiu condus de Habau PPS Pipeline, cu noua asociati, dintre care si INSPET SA.
Cel de-al treilea lot, ce include executia conductei in zona localitatii Pui (km 320 - km 479) pana in zona localitatii Recas (judetul Timis) produce efecte in judetele Hunedoara, Caras-Severin si Timis. Valoare estimata a lucrarilor este de 453 milioane de lei, din care entitatea contractanta va pune la dispozitia antreprenorului materiale, utilaje si echipamente in valoare de 262,5 milioane de lei. Acest lot a fost castigat de o asociere condusa de Habau PPS Pipeline, cu cinci asociati.
 
Imprumut de 50 milioane de euro de la BEI, pentru finantarea lucrarilor
Actionarii Transgaz au adoptat recent o hotarare AGA prin care vizeaza contractarea unui imprumut in valoare de 50 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), in scopul co-finantarii lucrarilor din cadrul proiectului "Dezvoltarea pe teritoriul Romaniei a Sistemului National de Transport al Gazelor Naturale pe Coridorul Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria" (BRUA, faza 1). Creditul a fost garantat deja prin Planul Juncker.
***
Implementarea proiectului BRUA pe teritoriul Romaniei este structurata in doua faze: prima etapa vizeaza constructia unei conducte de 479 km, intre localitatile Podisor si Recas, iar cea de-a doua faza include executia unei conducte de 50 km, intre Recas si statia de masurare a gazelor (SMG) Horia. De-a lungul traseului, pe cele zece judete pe care le traverseaza, urmeaza a se amplasa o serie de instalatii tehnologice de suprafata, ce deservesc conducta de transport. Noul gazoduct va avea o lungime totala de 529 km si o capacitate maxima de 1,5 miliarde mc/anual spre Bulgaria si de 4,4 miliarde mc/anual spre Ungaria. Valoarea estimata totala a proiectului ajunge la 560 milioane de euro.
Pentru finantarea proiectului, Transgaz va beneficia de cofinantare prin Programul Connecting Europe Facility (CEF) - Energie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter