RO EN
The cart is empty

TIMISOARA: Lucrarile de inlocuire a 30 km de retele de termoficare au ajuns la 70%

In cadrul proiectului de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare, aflat in proprietatea Primariei Timisoara, continua lucrarile de inlocuire a retelelor primare si secundare, obiectivul fiind reabilitarea a 9.067 m retele termice primare si a 20.095 m retele termice secundare. La momentul actual, procentul de realizare a lucrarilor este de 70%, unele tronsoane fiind finalizate, iar altele in curs de executie.
Lucrarile din proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana - etapa a II-a” au inceput efectiv in primavara anului trecut.
„40 de bazine olimpice de apa aproape fiarta - acestea sunt pierderile pe care le eliminam prin retehnologizarea a 29 de kilometri de retea. Am inlocuit peste 20 de kilometri deja. Lucrarile avanseaza sustinut, chiar si cu intarzierile la furnizarea de materiale. Cea mai mare parte a conductelor trebuia sa vina din Ucraina. Mai avem un proiect la care lucram momentan pentru a schimba inca 3 kilometri in zona centrala si in Lipovei. Toate aceste investitii sustinute din fonduri europene le facem pentru a eficientiza sistemul centralizat de termoficare, un sistem care poate si trebuie sa devina o alternativa reala si fiabila la sistemul individual de termoficare, in contextul preturilor din ce in ce mai mari la combustibili. Ne cerem scuze pentru deranjul cauzat”, transmite viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.
Obiectivul specific al proiectului consta in reabilitarea unor tronsoane de retea primara si partial a retelelor secundare de distributie a energiei termice pentru incalzire si apa calda de consum, aferente a 25 puncte termice, in vederea cresterii eficientei energetice a sistemului, reducerii emisiilor de poluanti si imbunatatirii sanatatii populatiei.
Zonele de lucrari de reabilitare a traseului de retea termica primara:
-Obiect 1 - Magistrala 2 x Dn 1000 (strazile Cercului, Miloia, Mures, Traian Vuia pana la intersectia cu str. Maresal Averescu);
-Obiect 2 - Magistrala 2 x Dn 600, str. Traian Vuia (tronsonul cuprins intre str. Maresal Averescu si bd. L. Rebreanu);
-Obiect 3.3 - zona Universitatii (bd. Vasile Parvan, str. Traian Lalescu, incinta Fac. Mecanica pana la bd. M. Viteazul, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu pana la intersectia cu str. V. Madgearu);
-Obiect 4.1 - zona Bucovina (strazile Bucovina, Liege, Dej );
-Obiect 4.2 - zona Baba Dochia (Piata Romanilor, str. Stefan cel Mare, Piata Aurel Vlaicu, str. Mitropolit A.Sterca-Sulutiu si str. Soarelui).
-Obiect 5 - zona Olimpia - Aleea F.C Ripensia.
Lucrari de reabilitare a traseului de retea termica secundara se efectueaza in zonele aferente punctelor termice: PT 82, PT69, PT88, PT63, PT10A, PT10B, PT86, PT89, PT52, PT84, PT98, PT40, PT41, PT37, PT36, PT75, PT22, PT45A, PT Paltinis, PT21, PT 6, PT7C, PT72, PT45 si PT35.
Lucrarile de retehnologizare constau in:
-lucrari termomecanice de inlocuire a conductelor (tur-retur) amplasate subteran in canale termice cu conducte in sistem legat preizolat;
-inlocuirea vanelor de sectionare si de racord de pe traseul magistralelor de termoficare; realizarea unui sistem de monitorizare a starii izolatiei conductelor;
-lucrari de constructii (camine, puncte fixe etc.),
- realizarea unui sistem de monitorizare a starii izolatiei conductelor; echilibrarea retelelor termice de incalzire;
- construire camine de sectionare pe retele secundare, astfel incat in caz de avarii sa nu fie afectate toate blocurile alimentate pe aceeasi ramura ce pleaca din punctul termic, construire camine de bransament;
- inlocuirea armaturilor de sectionare, racorduri, montare goliri si racordare radier camine de vane existente sau nou construite la canalizarea orasului.
- refacere a zonelor afectate de lucrari.
Valoarea totala a proiectului este de 160.280.811,28 lei, inclusiv TVA, termenul limita de finalizare fiind 31.12.2023.
Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter