Managementul Companiei Nationale Posta Romana a semnat noile caiete de sarcini necesare procedurilor internationale de achizitie, realizate in urma consultarii publice pentru proiectarea, constructia si dotarea Centrului de Tranzit Bucuresti-Nord si dotarea Centrului de Tranzit Cluj-Napoca.
Astazi, la sediul companiei, s-au semnat caietele de sarcini pentru proiectarea, constructia si dotarea CRTz Bucuresti-Nord si dotarea CRTz Cluj-Napoca, centre de tranzit cu investitie totala de 22 milioane de euro. Aceste caiete de sarcini fac parte din documentatia care va fi transmisa Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru publicarea in Jurnalul European al achizitiilor publice (JUE) si in Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizitiilor (SICAP) in vederea selectionarii celor mai bune oferte tehnico-economice pentru realizarea celor doua obiective.
„Este un pas istoric pentru transformarea radicala a companiei. Pentru prima data, demersurile de a moderniza si automatiza procesele logistice la nivelul companiei, prin reforma si transformarea digitala a fluxurilor operationale de posta si curierat, capata contur si devin proiecte clare, realiste si realizabile. Am supus dezbaterii publice aceste proiecte strategice pentru a intra intr-un dialog constructiv, atat cu reprezentanti ai companiilor romanesti, cat si internationale, care au capacitatea de a furniza cele mai bune solutii pentru a fi optimizate in cadrul Postei Romane. Suntem in grafic, conform calendarului stabilit, si sunt increzator ca, din momentul in care procedurile vor fi atribuite, vom avea linia de sortare automatizata de la Cluj in aproximativ un an, iar centrul de la Bucuresti in maximum doi ani.
Multumesc tuturor colegilor din companie care s-au implicat si au contribuit la construirea si definirea acestor proiecte. Totodata, le multumesc participantilor la consultarea publica, pe care ii asteptam sa se inscrie in procedura de ofertare si asiguram, pe aceasta cale, toti operatorii economici interesati de intreaga noastra transparenta si de respectarea conditiilor pentru concurenta reala”, a declarat, la semnarea documentelor, Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.
Prin aceste investitii, prin implementarea de noi tehnologii in cadrul proceselor companiei, se urmareste cresterea gradului de realizare a distribuirilor, procesarea unui numar mai mare de trimiteri, scrisori, colete, scurtarea timpilor de livrare si, implicit, cresterea veniturilor.