Primaria municipiului Bucuresti (PMB) a aprobat actualizarea Programului Coordonator Anual pentru anul in curs, ce prevede realizarea a circa 2.000 de lucrari publice in Capitala, pana la finele acestui an. Proiectul cuprinde investitii tehnico-edilitare si de modernizare si reabilitare a sistemului rutier din Bucuresti, lucrarile urmand a fi realizate de administratorii retelelor din Capitala RADET, ApaNova, RATB, Engie, Telecom, Enel, Metrorex, Luxten, NetCity Telecom, de cei ai domeniului public (ADP de sector si Administratia Strazilor din Bucuresti), de primariile de sector, precum si de catre directiile de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Conform planificarii, cele mai multe lucrari vor fi executate de Enel (647 de interventii), Engie (526 de lucrari) si RADET (303 proiecte). Inceperea lucrarilor se poate realiza numai dupa includerea in programul Coordonator Anual si aprobarea acestuia de catre Primarul General.
Planuri pentru constructia unui nou spatiu pentru spectacole
Municipalitatea din Bucuresti a aprobat, recent, planul de constructie a unui teatru cu 400-450 de locuri in Capitala, pentru a suplini lipsa spatiilor moderne pentru spectacole, in contextul in care, din cauza lucrarilor de modernizare si consolidare aflate in curs la mai multe teatre, acestea nu-si pot folosi salile. "In acest moment, in Bucuresti majoritatea teatrelor necesita consolidari, reparatii sau modernizari. Fiindca nu exista o alta sala in care teatrele sa se poata muta, am venit cu aceasta propunere, sa construim un obiectiv cultural in care sa activeze, pe rand, toate teatrele din Capitala, in perioada consolidarilor. Ulterior, aceasta constructie culturala va ramane la dispozitia bucurestenilor pentru alte activitati, tot din domeniul cultural. Felul in care va arata teatrul, amplasamentul, designul si arhitectura se vor stabili ulterior, prin licitatie, caiet de sarcini si tot ceea ce prevede legea", a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.
Prin acest proiect se doreste realizarea unui pavilion de arhitectura inovatoare, o constructie usoara, numita "teatru temporar", care sa fie amplasata intr-o zona centrala, cu acces facil pentru autoturisme si prin mijlocele de transport in comun. Cladirea va fi realizata pe structura metalica si va indeplini performantele specifice desfasurarii spectacolelor, precum si normele de securitate seismica si pe cele referitoare la incendiu si la impactul asupra mediului.