RO EN
The cart is empty

PATRIARHIA: Lucrarile la Catedrala Mantuirii se executa conform graficului

Strabag Romania continua lucrarile de executie a suprastructurii Catedralei Mantuirii Neamului, in prezent realizandu-se montajul sistemelor de cofrare si al structurilor feroase, la cota +18. Cei aproximativ 200 de muncitori care lucreaza in doua schimburi pe santierul din Dealul Arsenalului sunt concentrati pe doua niveluri si potrivit datelor antreprenorului, se deruleaza lucrari atat la cota +9 din zona altarului, cat si la nivelul superior. "La nivelul cuprins intre cotele 0 si +9 au ramas lucrari de executat in zona altarului. Se executa zidaria, iar pe peretele exterior al altarului a inceput lucrul la catapeteasma, pentru realizarea careia s-au turnat primele betoane. La abside mai este un tronson de circa 1,5 metri de executat zidaria si de turnat betonul, pana la cota +9", a declarat ing. Dan Dumitrescu, dirigintele de santier. Totodata, se mai lucreaza si la nivelul dintre cota +9 la +18, pe opt loturi din cele 11 in care a fost conventional impartita Catedrala. "Montam armatura rigida, dar si pe cea flexibila si executam sudurile pentru acestea", a mai spus ing. Dan Dumitrescu. Pe santier se lucreaza in doua schimburi cu aproximativ 200 de muncitori.
***
Executia efectiva a Catedralei Mantuirii Neamului a fost inceputa in luna octombrie 2010, valoarea investitiei fiind evaluata la aproximativ 200 milioane de euro. Lucrarile de constructie a suprastructurii monumentului sunt realizate de Strabag Romania, planurile de arhitectura fiind elaborate de societatea Vanel Exim, din Bacau.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter