RO EN
The cart is empty

JLL: Circa 600.000 mp de spatii industriale vor fi livrate pana la sfarsitul acestui an

Livrarile de spatii industriale si logistice s-au situat la 195.000 mp in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 30% comparativ cu cele trei luni anterioare, potrivit datelor incluse in JLL Bucharest City Report Q1. Cele mai multe spatii (95% din total) au fost inaugurate in Capitala, care a atras 184.500 mp din totalul spatiilor industriale livrate in primul trimestru. Diferenta de circa 10.000 mp s-au livrat in regiunea Centru.
La finele lunii martie 2020, stocul total de spatii industriale si pentru depozitare al Romaniei a ajuns la 4,66 milioane de metri patrati. Pana la finalul acestui an, analistii de la JLL estimeaza ca pe piata locala se vor livra cel putin 600.000 mp de noi spatii, in scadere usoara comparativ cu livrarile de 650.000 mp realizate in 2019.
"Chiriile pentru spatiile industriale s-au mentinut la un nivel stabil in primul trimestru al acestui an, in continuarea trendului din 2019, intre 3,6 si 4,1 euro/ mp in Bucuresti si in imprejurimi, respectiv intre 3 si 4,1 euro/ mp in celelalte regiuni ale tarii. Avand in vedere inceritudinile legate de evolutia crizei medicale, nu putem anticipa cum vor evolua chiriile pana la finele anului. La nivel national, rata de neocupare ramane, de asemenea, stabila, cu o scaderere usoara de la 5,16% in ultimul trimestru din 2019 la 5,05% in martie 2020. In Capitala, rata de neocupare a crescut, insa, in acelasi interval, de la 4,9% la 5,84%", se arata in raport, la capitolul industrial.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter